NAPRAVITE DOMAĆI MASLAC: Recept je vrlo jednostavan, a ukus kupovnog ne može ni da parira ovakvom puteru

Jovana Vasić

10. 01. 2025. u 14:00

Ako volite da jedete maslac i imate ga stalno u frižideru, nije naodmet da vam otkrijemo kako da ga napravite kod kuće od samo dva sastojka.

НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ МАСЛАЦ: Рецепт је врло једноставан, а укус куповног не може ни да парира оваквом путеру

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 litre neutralne pavlake od 30% masti
  • so po ukusu

Priprema:

Pavlaku sipajte u neku dublju činiju, i mutite mikserom na laganoj brzini. U početku ćete dobiti šlag kao što je za torte, ali neka vas to ne zbuni, samo nastavite da mutite uz malo povećanu brzinu, dok ne počne još više da se zgušnjava i da se masnoća odvaja u grudvicama. U toku mućenja dodajte so. Ispod tog zgrudvanog sloja će vam ostati tečnost i to je upravo ono što treba da se postigne.

Kada se maslac zgusnuo, odvojte ga od tečnosti kašikom ili rukama, kako vam je zgodnije i ocedite od viška vode. Spustite ga na par sekundi u hladnu vodu, potom ponovo malo ocedite, oblikujte po želji i umotajte u providnu foliju. Ostavite u frižideru da se stegne nekih sat vremena i spreman je za upotrebu.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PLANETA PLAČE ZBOG OVOG SNIMKA: Otac iz požara u Los Anđelesu spasao stvari svoje ćerke, njena reakcija pogađa pravo u srce (VIDEO)