RECEPT ZA DOMAĆU PILEĆU SUPU: Toplo jelo na kašiku kome malo ko može da odoli
Domaća pileća supa uvek prija stomaku, pre svakog glavnog obroka.
Sastojci:
- 3 srednja pileća bataka (2 bez kože i kostiju, 1 sa kožom)
- 950 ml vode
- 1 srednji luk, isečen na četvrtine
- 2 velike šargarepe, oljuštene, 1 cela, 1 iseckana na kockice
- 1 srednji krompir, isečen na kockice
- 100 g rezanaca
- so, po ukusu
- biber, po ukusu
- 17 g mešavine suvih začina
- svež ili sušeni peršun za ukras
- 2 stabljike celera, horizontalno isečene napola
Priprema:
Kako biste napravili domaću supu napunite veliki lonac sa 950 ml vode. Dodajte luk, piletinu, 1 celu šargarepu i obe stabljike celera. Kuvajte na jakoj vatri dok tečnost ne počne da ključa, a zatim smanjite na lagano i kuvajte poklopljeno oko 40 minuta, dok meso ne omekša. Skinite sa vatre.
Pomoću sita procedite pileći bujon u posudu otpornu na toplotu. Izvadite meso iz sita i stavite u malu činiju, ostavite sa strane. Vratite proceđenu tečnost u lonac i zagrejte. Dodajte šargarepu i krompir iseckan na kockice.
Pomoću dve viljuške iseckajte komade piletine i bacite pileću kožu i kost. Dodajte piletinu u lonac. Začinite solju i biberom po ukusu. Dodajte začine. Kada supa proključa, ubacite testeninu. Kuvajte na srednjoj vatri dok se testenina ne skuva. Probajte i prilagodite začine. Ukrasite peršunom i servirajte toplo.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
LAGANA SUPA OD TIKVICA: Mirisna i zdrava, a popravlja dan u trenu
22. 11. 2024. u 15:00
DA LI STE PROBALI JAPANSKU RAMEN SUPU: Otkrivamo recept za ovaj delikates
05. 11. 2024. u 10:18
ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi
NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković otkrio je da je pre tri godine kada je deportovan iz Australije otrovan hranom u imigracionom hotelu, gde je bio smešten.
09. 01. 2025. u 21:40
AMERIKANCI OBJAVILI MAPE SA RATIŠTA: Rusija nastavlja prodor dublje u Ukrajinu, vraća teritoriju u Kurskoj oblasti (FOTO)
RUSIJA nastavlja da prodire dublje u Ukrajinu i vraća sopstvenu teritoriju u Kurskoj oblasti, pokazuju najnovije mape sa ukrajinskog ratiša koje je objavio Institut za proučavanje rata (ISW).
09. 01. 2025. u 20:45
NIJE NI SLUTIO TRAGIČNU VEST: Memedović podelio sliku sa Miloradom dan pre njegove smrti (FOTO)
MILINKOVIĆ je otišao u crkvu na liturgiju gde mu je iznenada pozlilo.
07. 01. 2025. u 13:21
Komentari (0)