SAVRŠENE ZA BADNJI DAN: Tri najlepša recepta za posne slane kuglice koje se tope pod nepcima
Ideja za posne specijalitete nikad dosta, a ako se jednostavno prave i ukusni su, onda ste napravili pun pogodak . Brzo i lako se spremaju, dekorativne su i preukusne.
Kuglice od leblebija i spanaća
Sastojci:
- 1 konzerva leblebija (ili 250 g skuvanih)
- 2 šake svežeg spanaća
- 1 čen belog luka (sitno iseckan)
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike ovsenih pahuljica ili mlevenih semenki
- So, biber, začini po ukusu (kim, korijander)
Priprema:
Izblendajte leblebije, spanać, beli luk, ulje i začine.
Dodajte ovsene pahuljice dok ne dobijete čvrstu smesu.
Oblikujte kuglice i pecite na 200°C oko 20 minuta ili pržite na malo ulja.
Kuglice od krompira i šargarepe
Sastojci:
- 2 krompira (skuvena i izgnječena)
- 1 šargarepa (sitno narendana)
- 2 kašike prezli ili ovsenih pahuljica
- 1 kašičica senfa
- So, biber, začini po ukusu (peršun, dimljena paprika)
Priprema:
Pomešajte sve sastojke u homogenu smesu.
Oblikujte kuglice i uvaljajte ih u prezle ako želite hrskavu koricu.
Pecite na 200°C oko 25 minuta ili pržite na malo ulja.
Kuglice od oraha i pečuraka
Sastojci:
- 200 g pečuraka (sitno seckanih)
- 100 g mlevenih oraha
- 1 glavica crnog luka (sitno iseckana)
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika sojinog sosa
- So, biber, začini po ukusu (majčina dušica, origano)
Priprema:
Propržite luk na maslinovom ulju, dodajte pečurke i dinstajte dok ne omekšaju. Dodajte orahe, sojin sos i začine, pa promešajte.
Kada se smesa ohladi, oblikujte kuglice i pecite na 180°C oko 20 minuta.
Prijatno!
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POSNI MAFINI SA LIMUNOM: Fantastična kombinacija ukusa
18. 12. 2024. u 15:24Novosti online
POSNI KOLAČ SA SUVIM VOĆEM I ORASIMA: Odlična poslastica za posne dane (VIDEO)
20. 12. 2024. u 13:00
ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi
NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković otkrio je da je pre tri godine kada je deportovan iz Australije otrovan hranom u imigracionom hotelu, gde je bio smešten.
09. 01. 2025. u 21:40
AMERIKANCI OBJAVILI MAPE SA RATIŠTA: Rusija nastavlja prodor dublje u Ukrajinu, vraća teritoriju u Kurskoj oblasti (FOTO)
RUSIJA nastavlja da prodire dublje u Ukrajinu i vraća sopstvenu teritoriju u Kurskoj oblasti, pokazuju najnovije mape sa ukrajinskog ratiša koje je objavio Institut za proučavanje rata (ISW).
09. 01. 2025. u 20:45
NIJE NI SLUTIO TRAGIČNU VEST: Memedović podelio sliku sa Miloradom dan pre njegove smrti (FOTO)
MILINKOVIĆ je otišao u crkvu na liturgiju gde mu je iznenada pozlilo.
07. 01. 2025. u 13:21
Komentari (0)