HRSKAVI BRUSKETI GOTOVI ZA 10 MINUTA: Iskoristite stari hleb na najbolji način

Novosti online

28. 11. 2024. u 07:00

Ako tragate za receptom koji će vam pomoći da za kratko vreme imate odličan obrok na trpezi, onda probajte sa brusketima.

ХРСКАВИ БРУСКЕТИ ГОТОВИ ЗА 10 МИНУТА: Искористите стари хлеб на најбољи начин

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • stari hleb isečen na kriške
  • 3-4 paradajza
  • 1 mladi luk
  • feta-sir
  • so
  • maslinovo ulje 
  • origano
  • malo bibera
  • malo sirćeta

Priprema:

Operite paradajz, pa ga isecite na kockice i ubacite u činiju.

Očistite i operite mladi luk i isecite ga na kolutiće, pa njega ubacite u činiju sa paradajzom. Dodajte mešavini sir i promešajte. Posolite, dodajte malo bibera, a zatim prelijte sa uljem i malo sirćeta. Sve to lepo promešajte. Stari hleb isecite na kriške i poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Tankim mlazom pređite uljem preko parčića hleba, pa pospite origano preko. Ubacite samo hleb da se peče na 180 stepeni 10-ak minuta. Izvadite ga i preko svakog dodajte po kašiku mešavine.

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ON JE NAJBOLJI SPORTISTA U ISTORIJI: Španski teniser otvoreno o Rafaelu Nadalu