POSNI ČVARCI: Ne zaostaju za "originalom", prave se vrlo lako i izuzetno su ukusni
Čvarci su jedno od najvoljenijih predjela ili dodataka jelu, a dobra vest je da postoji način da ih napravite i u posnoj varijanti. Ovaj jednostavan recept omogućava vam da uživate u pravom zimskom specijalitetu na potpuno posan način.
Sastojci:
- 500 g seckanog sojinog mesa (granulata ili komadića)
- 200 ml biljnog ulja (najbolje suncokretovo ili kokosovo za intenzivniji ukus)
- 1 kašičica tucane paprike
- 1 kašičica soli (po ukusu)
- 1/2 kašičice mlevenog bibera
- 2 češnja belog luka (sitno seckana, opcionalno)
Priprema:
Sojino meso stavite u šerpu i prelijte ključalom vodom. Dodajte malo soli i kuvajte 10 minuta dok ne omekša. Nakon kuvanja, dobro ga procedite i pritisnite rukama ili kuhinjskom krpom da uklonite višak vode.
U dubljem tiganju zagrejte biljno ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte dobro oceđeno sojino meso i pržite ga dok ne postane zlatno i hrskavo. Tokom prženja, povremeno mešajte kako bi svi komadići bili ravnomerno prženi.
Kada su čvarci dobili lepu boju i postali hrskavi, dodajte tucanu papriku, so i biber. Ako volite jači ukus, dodajte i sitno seckani beli luk. Sve dobro promešajte na laganoj vatri kako bi začini ravnomerno obložili čvarke.
Gotove čvarke prebacite na papirni ubrus kako bi upio višak masnoće.
Poslužite ih tople uz kiseli kupus, domaći hleb ili ih ostavite da se ohlade i uživajte u hrskavoj poslastici.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NEMAČKI BILD: Rusi nezaustavljivo napreduju - Uskoro kreću borbe u Dnjepropetrovskoj oblasti, tamo nikada nisu bili
RUSKI vojnici nastavljaju napredovanje i sada se nalaze svega 7 kilometara od Dnjepropetrovske oblasti Ukrajine, gde "do sada nije bilo kopnenih borbi". Ovo se navodi u članku nemačkog lista Bild, koji je napisao novinar Julijan Repke.
04. 01. 2025. u 15:35
BIĆE PUNO SNEGA, ČAK I U BEOGRADU: Meteorolog dao prognozu za praznike, pa otkrio kakvo će biti leto i sve iznenadio
GOST jutarnjeg programa "Novosti" bio je meteorolog Ivan Ristić koji je govorio o tome kakvo nas vreme očekuje posle praznika, ali i tokom leta i cele godine.
03. 01. 2025. u 20:35
"NEĆE ONO TEBE PRAVITI SRPKINjOM" Potresna ispovest - krvnik joj ubio muža na Cetinju, pa je pozvao telefonom: "Rekao je i spustio slušalicu"
CETINjE se nije oporavilo od stravičnog masakra od pre skoro tri leta, a na samom početku ove godine otvorene su nove strašne rane.
04. 01. 2025. u 14:52
Komentari (0)