JEDNOSTAVANI, A FENOMENALNOG UKUSA: Čamčići od krompira punjeni šunkom i jajima, idealani i za manje vešte u kuhinji (VIDEO)

Novosti online

27. 10. 2024. u 07:00

RECEPT kome ćete se definitivno vraćati je upravo ovaj.

ЈЕДНОСТАВАНИ, А ФЕНОМЕНАЛНОГ УКУСА: Чамчићи од кромпира пуњени шунком и јајима, идеалани и за мање веште у кухињи (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Jutjub/ Ricette Fresche

Sve što treba da uradite jeste da ispečete krompir, napunite smesom, pospete sirom i zapečete. Jedino što duže traje je pečenje, ali se lako pravi i savršenog je ukusa. Uživaje u zalogajima krompira punjenog šunkom i jajima!

Sastojci:

5 krompira
5 jajeta
2 glavice crnog luka
150 g šunke
1 struk peršuna
2 prstohvata soli
prstohvat bibera
70 ml maslinovo ulje
Za posipanje:
150 g tvrdog sira
malo bibera
malo soli

Foto: Printskrin Jutjub/ Ricette Fresche

Priprema:

Opran krompir poređajte sa sve ljuskom na pleh obložen aluminijumskom folijom i svaki pojedinačno pospite maslinovim uljem. Prekrijte pleh alu folijom, pa pecite na 200°C oko 35 minuta. Iseckajte crni luk, pa ga propržite oko 3 minuta na manjoj količini ulja. U tiganj ubacite i iseckanu šunku, pa pržite još 3-4 minuta. Dodajte so i biber, pa dobro promešajte. Usitnite peršun, pa ga dodajte u tiganj. Isecite četvrtinu krompira, pa izdubite unutrašnjost koju ćete napuniti smesom od šunke i luka. Dodajte po jedno jaje na vrh svakog krompira i pospite malo bibera i soli. Izrendajte tvrdi sir, pa i njega rasporedite po vrhu. Pecite na 180°C oko 30 minuta.

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DRAMA, SVE SE REŠAVA U BEOGRADU: Đoković u problemu, ovu vest nije želeo da čuje