SLATKO OD KAJSIJA: Ukus letnje poslastice koji vraća u detinjstvo
Da bi kajsije zadržale lepu, svetlu boju, nemojte kuvati više od kilogram voća odjednom.
Sastojci:
- 1 kg kajsija očišćenih od koštica
- 1 kg šećera
- kašičica sode bikarbone
- kesica limuntusa
Priprema:
Kajsije očistite od koštica, pa ih spustite u šerpu sa vodom kojoj ste dodali sodu bikarbonu. Sve lagano promešajte i ostavite da kajsije odstoje pola sata.
U drugu šerpu sipajte šećer, pa nalijte vodom da ogrezne i kuvajte na srednje jakoj vatri. Dok se voda i šećer špinuju, sklanjajte penu sa površine.
Kad je šećer ušpinovan, dodajte mu oceđene kajsije, malo smanjite jačinu ringle i ostavite slatko da se kuva još dvadesetak minuta do pola sata. S vremena na vreme protresite šerpu.
Nemojte kuvati kajsije na jakoj vatri, jer postoji rizik da slatko zagori i voće poprimi tamnu boju, ali ni na previše slaboj temepraturi, jer će mu biti potrebno mnogo vremena da se skuva.
Takođe, dok se kajsije kuvaju u ušpinovanom šećeru, pojaviće se bela pena na vrhu. Obavezno je skidajte, da se voće ne bi ušećerilo. Gustina gotovog slatka od kajsija trebalo bi da bude poput meda.
Pred kraj kuvanja u šerpu sa kajsijama i ušpinovanim šećerom dodajte kesicu limuntusa, ostavite slatko da se prohladi, pa ga sipajte u tegle, hermetički ih zatvorite i držite na suvom i tamnom mestu.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)