DOMAĆA KOCKA ZA SUPU OD POVRĆA: Pravi se nikad lakše, a nećete primetiti razliku od one kupovne

Novosti online

21. 07. 2024. u 11:00

Zdravija a podjednako ukusna, pravićete stalno.

ДОМАЋА КОЦКА ЗА СУПУ ОД ПОВРЋА: Прави се никад лакше, а нећете приметити разлику од оне куповне

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 700 g mešanog povrća po izboru:
  • 2 stabljike celera
  • 1 tikvica srednje veličine
  • pola krompira
  • pola crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 50 g spanaća
  • 110 g soli
  • maslinovo ulje

Priprema:

Povrće očistite, operite i sitno naseckajte. Dinstajte u tiganju, posolite, pa ostavite da se krčka još oko 10 minuta. Prebacite sve u blender i izblendajte. Dobijenu kašu ponovo propržite. U pleh obložen pek papirom ravnomerno rasporedite smesu, pa je ostavite u frižideru preko noći. Secite sutradan na male kocke. Svaku kocku motajte u alu foliju i ređajte u plastičnu posudu. Čuvajte kocke u zamrzivaču i koristite po potrebi. Od navedene količine dobićete 20 kockica, a jedna kockica je dovoljna na pola litra vode.

(trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SUPERŠUT OTVARA VRATA HUMANOSTI – „POGLED SRCEM“ STIGAO I DO „ANĐELA“ IZ UŽICA