JOGURT SA KAJSIJAMA: Preliva se sirupom, a toliko je sočan da ćete tražiti repete
JOGURT sa kajsijama preliven sirupom je osvežavajuća grčka poslastica.
Napravite neverovatnu grčku osvežavajuću poslasticu sa kajsijama i jogurtom. Preliva se sirupom, a šafran i cimet učiniće da vaš dom miriše danima.
Sastojci:
- 250 ml hladne vode
- 50 g šećera
- 1 štapić cimeta
- prstohvat šafrana
- 1 kašika meda
- 12 kajsija
- 150 g grčkog jogurta (po čaši)
- 50 g pistaća
Priprema:
Sipajte vodu, šećer, štapić cimeta, šafran i med u šerpu i zagrevajte dok se šećer ne rastopi. Kuvajte još 5 minuta nakon toga i dodajte kajsije kojima ste izvadili košticu i koje ste prepolovili na pola. Kuvajte još 5 minuta, pa sklonite sa šporeta i izvadite štapić cimeta. U čaše sipajte jogurt (po 150 g) i preko stavite tople kajsije (po 3 komada ili više) i prelijte dobijenim sirupom. Pospite seckanim pistaćima.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MASOVNA PUCNjAVA: Ubijeno 17 ljudi, među njima žene i deca
SEDAMNAEST ljudi je ubijeno u masovnoj pucnjavi u udaljenom južnoafričkom gradu Lusikisiki u Istočnom Kejpu, a potraga za počiniocima je u toku, saopštila je policija, a prenosi Bi-Bi-Si.
28. 09. 2024. u 21:03
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka
NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.
25. 09. 2024. u 22:01
TUGA U DOMU SAVIĆA: Marina objavila vest o velikom gubitku
VODITELjKA i supruga fudbalske legende, Dušana Savića, Marina Rajević Savić podelila je tužnu objavu na svom Instagram profilu.
28. 09. 2024. u 10:40
Komentari (0)