ZAČIN KOJI OBOŽAVAMO: Pikantan, savršen, ako ga niste probali, sad morate, a možete i sami da ga napravite

Новости онлине

16. 05. 2024. u 13:00

Sve češće se koristi u domaćoj kuhinji, a aroma mu je zaista fantastična - kari je mešavina čak 30 različitih začina.

ЗАЧИН КОЈИ ОБОЖАВАМО: Пикантан, савршен, ако га нисте пробали, сад морате, а можете и сами да га направите

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 kašike kurkume
  • 2 kašike mlevenog korijandera
  • 2 kašike mlevenog kumina
  • 2 kašičice mlevenog đumbira
  • 1 kašičica mlevenog cimeta
  • 1/2 kašičice crnog bibera
  • 1/2 kašičice kardamoma
  • 1/2 kašičice mlevenih čili papričica
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice mlevene slačice                                                                                                       

Priprema:

Sve sastojke stavite u teglu, dobro je zatvorite i protresite dok se sadržaj dobro ne pomeša. Koristite ih u svim jelima kojima želite da istaknete začinsku notu.                 

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IMAJU DOBRE IGRAČE, ALI OČEKUJEM PODRŠKU NAVIJAČA: Milojević pred meč sa Čukaričkim