RECEPT ZA MARCIPAN MASU: Osnovni recept za slatko testo od badema koji možete iskoristiti za bezbroj kolača
Mekani marcipan neodoljivog mirisa i ukusa je glatka masa koja se koristi za pravljenje kolača, torti, medenjaka, bombonica i drugih poslastica i veoma se lako oblikuje.
Sastojci:
- 100 g sirovih badema
- 100 g šećera u prahu
- 50 g šećera
- 50 ml vode
- aroma badema po ukusu
Priprema:
Prelijte badem vrelom vodom i ostavite da odstoji 15 minuta. Potom mu uklonite kožicu, pa ga prebrišite ubrusima i ostavite preko noći. Potrebno je da sutradan bude potpuno suv.
Pomešajte 50 g šećera i 50 ml vode kako biste napravili gušći šećerni rastvor, pa stavite ovu mešavinu da proključa, neka kuva jedan minut i zatim sklonite da se hladi.
Nakon toga, sameljite badem što sitnije, pa ga pomešajte sa šećerom u prahu. To dobro promešajte, pa stavite u blender, aparat za mlevenje kafe i sl. Potrebno je da dobijete vrlo fin prah.
Ovaj prah sipajte u činiju, prelijte aromom badema, pa sipajte malo-pomalo šećernog rastvora dok mesite rukom. Ako primećujete da se raspada, dodajte još malo rastvora, a ako se lepi i premekano je, dodajte slobodno malo šećera u prahu.
Prekrijte providnom folijom i stavite u frižider ili odmah pravite kolače od marcipana.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
DOMAĆE MOCART KUGLE: Napravite najpoznatije čokoladne "loptice" na svetu
12. 04. 2024. u 13:00
IDEALNA POSLAASTICA ZA SUTRAŠNjI ĐURĐEVDAN: Domaći išleri - Tope se u ustima
05. 05. 2024. u 15:00
SLATKA SALAMA: Brzi kolač od keksa koji su pravile naše bake za posebne prilike
07. 05. 2024. u 07:00
NAJUKUSNIJI POPSI SA KEKSOM: Recept za omiljenu poslasticu svakog mališana
05. 05. 2024. u 13:00
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
POTPREDSEDNIK SAD UMRO TOKOM ODNOSA: Bio sa 50 godina mlađom ljubavnicom, Bela kuća nije znala kako da saopšti vest o smrti
BIO JE to 27. januar 1979. godine. U 1 ujutro, portparol porodice Nelsona Rokfelera objavio je zvaničnu izjavu za štampu. Bivši potpredsednik preminuo je U 71 godini života ranije te večeri.
22. 11. 2024. u 18:36
Komentari (0)