РЕЦЕПТ ЗА МАРЦИПАН МАСУ: Основни рецепт за слатко тесто од бадема који можете искористити за безброј колача
Мекани марципан неодољивог мириса и укуса је глатка маса која се користи за прављење колача, торти, медењака, бомбоница и других посластица и веома се лако обликује.
Састојци:
- 100 г сирових бадема
- 100 г шећера у праху
- 50 г шећера
- 50 мл воде
- арома бадема по укусу
Припрема:
Прелијте бадем врелом водом и оставите да одстоји 15 минута. Потом му уклоните кожицу, па га пребришите убрусима и оставите преко ноћи. Потребно је да сутрадан буде потпуно сув.
Помешајте 50 г шећера и 50 мл воде како бисте направили гушћи шећерни раствор, па ставите ову мешавину да прокључа, нека кува један минут и затим склоните да се хлади.
Након тога, самељите бадем што ситније, па га помешајте са шећером у праху. То добро промешајте, па ставите у блендер, апарат за млевење кафе и сл. Потребно је да добијете врло фин прах.
Овај прах сипајте у чинију, прелијте аромом бадема, па сипајте мало-помало шећерног раствора док месите руком. Ако примећујете да се распада, додајте још мало раствора, а ако се лепи и премекано је, додајте слободно мало шећера у праху.
Прекријте провидном фолијом и ставите у фрижидер или одмах правите колаче од марципана.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДОМАЋЕ МОЦАРТ КУГЛЕ: Направите најпознатије чоколадне "лоптице" на свету
12. 04. 2024. у 13:00
ИДЕАЛНА ПОСЛААСТИЦА ЗА СУТРАШЊИ ЂУРЂЕВДАН: Домаћи ишлери - Топе се у устима
05. 05. 2024. у 15:00
СЛАТКА САЛАМА: Брзи колач од кекса који су правиле наше баке за посебне прилике
07. 05. 2024. у 07:00
НАЈУКУСНИЈИ ПОПСИ СА КЕКСОМ: Рецепт за омиљену посластицу сваког малишана
05. 05. 2024. у 13:00
ИЛОН МАСК ПОДЕЛИО СНИМАК ИСТИНЕ: "НАТО је бомбардовао Београд како би распарчао Србију" (ВИДЕО)
МИЛИЈАРДЕР Илон Маск, власник Тесле, "Спејс Икса", друштвене платформе Икс, поделио је на свом профилу говор у којем Џефри Сакс прича о нелегалном бомбардовању Србије од стране НАТО-а.
12. 11. 2024. у 15:47
"ГЛАВНА ТЕМА ЈЕ ДА ЛИ ЋЕ МОСКВА БИТИ ГАЂАНА" Велико упозорење Вучића: Свет се креће по ивици амбиса!
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се јавности после говора на Самиту КОП29 у Азербејџану.
12. 11. 2024. у 12:33
НАЈВЕЋИ ЈАТАК "ЗЕМУНАЦА" Она је била последња линије одбране клана - у кући крила килограме кокаина, а онда им пресудила
ПОСЛЕ убиства Ђинђића, она се представљала као Зорица Весић и купила је салаш у месту Путинци, где се једно време скривао врх земунског клана.
13. 11. 2024. у 10:23
Коментари (0)