EKSPLOZIJA TROPSKIH UKUSA: Voćna salata, idealna poslastica kojoj niko ne može da odoli
VOĆNA salata je jedan od onih super poslastica bez obzira na to koje je doba godine.
Sastojci:
- 2/3 šolje pomorandžinog soka
- 1/3 šolje limunovog soka
- 1/3 šolje smeđeg šećera
- Pola kašičice rendane kore pomorandže
- Pola kašičice rendane kore limuna
- Kašičica ekstrata vanile
- Dve šolje sveže isečenih kockica ananasa
- Dve šolje jagoda
- Tri kivija
- Tri banane
- Dve pomorandže
- Šolja grožđa
- Dve šolje borovnica
Priprema:
U tiganj sipajte limunov i pomorandžin sok, smeđi šećer, rendanu koru limuna i pomorandže i stavite da provri. Smanjite vatru i ostavite da se krčka oko pet minuta, da se sok malo stegne. Sklonite sa vatre i dodajte ekstrakt vanile, pa promešajte i ostavite da se ohladi.
Voće operite, oljuštite i iseckajte, pa zatim poređajte u staklenu posudu sledećim redosledom: ananas, jagode, kivi, banane, pomorandže, grožđe i borovnice. Odozgo nalijte ohlađen sos, pokrijte i držite u frižideru tri do četiri sata pre posluživanja.
(mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TORTA PTIČJE MLEKO: Kada je jednom probate, pravićete je stalno
13. 04. 2024. u 14:00
DOMAĆE MOCART KUGLE: Napravite najpoznatije čokoladne "loptice" na svetu
12. 04. 2024. u 13:00
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)