ZA SAMO 10 MINUTA DOMAĆA PAŠTETA: Napravite riblju paštetu kod kuće od preostalog ručka

Novosti online

17. 01. 2024. u 07:00

U SAMO nekoliko koraka možete da napravite zdravu riblju paštetu, od ribe koja vam je preostala od ručka.

ЗА САМО 10 МИНУТА ДОМАЋА ПАШТЕТА: Направите рибљу паштету код куће од преосталог ручка

Foto Shutterstock

Potrebno:

(za 4 osobe)

* 300 g kuvane ili pečene ribe
* 200 g krem sira
* 1 kašičica kapara
* sok od jednog limuna
* 1 kašičica mirođije
* ½ kašičice vegete
* crni biber
* 2 kašike maslinovog ulja
* 1 mladi luk

Priprema:

Pečenu ili kuvanu ribu očistite od kostiju. U blender stavite sve sastojke i dobro sve usitnite. Poslužite s prepečenim hlebom.

 Savet: 

Ako je pašteta suva, dodajte još malo ulja dok ne dobijete glatku smesu koju možete mazati. Kapare možete zameniti kiselim krastavcima.

(Trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MALI BIOSKOP U MALOM GRADU: Fondacija Mozzart pomogla rad bioskopa „Cinema Punto“ u Šidu