DA LI BI STE PROBALI NEŠTO NEOBIČNO I DRUGAČIJE : Kineske slane palačinke sa lukom
PREUKUSNE su, obožavaćete ih. Donosimo vam recept za kineske slane palačinke sa lukom.
Potrebno je:
ZA TESTO
* 2 šolje brašna
* 3/4 šolje klučale vode
* 1/4 šolje ključale vode
* 2 kašike ulja
* prstohvat soli
ZA FIL
* 1 šolja seckanog mladog luka (belog i zelenog dela)
* so po ukusu
Priprema:
Pomešajte brašno i so u činiji. Dodajte ključalu vodu i mešajte dok se ne stvori grudvasta smesa. Dodajte hladnu vodu i ulje, a zatim umesite testo na pobrašnjenoj površini dok ne postane glatko. Ostavite testo da odstoji 30 minuta, pokriveno čistom krpom. Podelite testo na 4 lopte. Svaku loptu razvucite ukrug, tanko kao palačinku. Na svaku palačinku ravnomerno rasporedite seckani mladi luk. Uvijte svaku palačinku u rolnu i zatim uvijte rolnu u spiralu. Svaku spiralu ponovo razvucite u krug. U tiganju zagrejte ulje na srednjejakoj vatri. Stavite palačinku i pecite s obe strane dok ne postane zlatnosmeđa i hrskava. Ponovite postupak s preostalim palačinkama. Po želji, posolite palačinke dodatno nakon pečenja. Poslužite vruće, iseckane na trouglove, uz sos od soje ili neki drugi preliv po želji.
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)