BUREK SA SPANAĆEM I SIROM: Za savršen početak dana
Princip pravljenja dobrog bureka je uvek isti, a varijante ukusa su samo stvar vaše mašte. Ovde imate primer kako da napravite burek sa sirom i spanaćem.
Sastojci:
- 500 g pakovanja tankih kora za pitu
- 300 g sira
- 500 g svežeg ili zaleđenog (otopljenog i oceđenog) spanaća
- 200 ml vode
- 125 ml ulja
- so
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni i ostavite uključenu. U posebnoj posudi pomešajte vodu, ulje i jednu ravnu kašiku soli.
U drugu posudi izgnječite sir i dodajte (ako je svež, predhodno blaniširan i isceđen) spanać i posolite prema ukusu.
Podmažite tepsiju sa malo ulja, a zatim stavite dve kore jednu preko druge tako da ivice stoje izvan pleha. Sipajte preko njih kašiku ili dve pomešane tečnosti.
Sada preko stavite tri kore koje ćete predhodno da zgužvate i rasporedite po tepsiji tako da ne štrče preko ivica. Svaku potom pospite sa četiri do pet kašika tečnosti, potom pospite smesu sira i spanaća.
Postupak ponavljajte, tako da ostavite jednu neiskorišćenu koru.
Potom viljuškom izbušite na par mesta kore, pa dodajte još tečnog rastvora, da budete sigurni da je prošao svuda. Sada savijte ivice donjih kora koje ste ostavili da vire sa strane, i sve lepo preklopite i lepo upakujte sa poslednjom korom.
Burek sada stavite u zagrejanu rernu da se peče oko 40 minuta dok ne porumeni.
Kada se ispeče, prevrnite ga na tanjir, pa tek onda isecite i poslužite.
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POGAČICE OD PIRE KROMPIRA I SIRA: Idealne za doručak ili užinu
14. 11. 2024. u 07:00
DOMAĆI KROASANI SA ČOKOLADOM: Vazdušasti i mekani kao iz pekare
28. 11. 2024. u 15:38
PANIKA U PRIŠTINI: Kikl dobio mandat za formiranje nove austrijske vlade, za njega Kosovo nije država
LIDER krajnje desničarske Slobodarske partije Austrije (FPO) Herbert Kikl dobio je danas mandat za formiranje nove austrijske vlade, a njegova stranka uputila je prošle godine predlog rezolucije austrijskoj Skupštini kojom zahteva da se parlament izjasni protiv priznanja tzv. Kosova.
06. 01. 2025. u 19:41
OVO JE UBICA IZ JAGODINE: Vlasnik kafane i drugi muškarac ga tukli, on se vratio sa "škorpionom" i zapucao (FOTO)
NAPADAČ koji je večeras ubio vlasnika kafane u Jagodini Dejana Mihajlovića (55) i ranio još jedno lice je Saša Milosavljević Babac (47), koji ima debeo dosije, a osuđivan je za više krivičnih dela, pokušaj ubistva, nasilje u porodici.
06. 01. 2025. u 21:25
NIJE SAMO NOVČIĆ: Šta se još stavlja u božićnu česnicu
ZNATE li šta sve može da se ubaci u česnicu i čime je dopušteno zameniti novčić?
05. 01. 2025. u 10:17
Komentari (0)