SPANAKOPITA: Grčka pita od sira i spanaća
Ako ste ljubitelj grčke kuhinje i girosa, svideće vam se i spanakopita. To je tradicionalna Grčka pita sa feta sirom i spanaćem koja se priprema na zanimljiv način. Hrskava je i veoma ukusna.
Sastojci:
- 800 g spanaća
- 500 g kora za pitu
- 4 struka mladog luka
- 250 g fete
- 3 kašike sira rikota
- ulje
- so
- biber
- origano
- 3 jajeta
- 50 g maslaca
Priprema:
Skuvajte spanać, pa ga propržite na malo ulja sa mladim lukom, prebacite u činiju, začinite sa malo soli, bibera i origana, pa dodajte feta i rikota sir i dva jaja i na kraju sve lepo izmešajte.
Zatim premazati pleh maslacem, pa ređati kore, svaku je potrebno premazati maslacem, nakon nekih 6-7 kora sipajte fil, pa pokrijte sa ostatkom kora, koje ćete ponovo premazivati maslacem. Pitu premazati sa jajetom i maslacem, pa iseći na kocke i peći na 180 stepeni, 40-50 minuta. Pečenu pitu prekrijte folijom i ostavite da se ohladi.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PITA SA PAPRIKAMA: Držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja
30. 07. 2024. u 15:00
PITA SA KUPUSOM I PIRINČEM: Tradicionalni recept za pitu koju ćete obožavati
19. 07. 2024. u 08:00
PITA SA JOGURTOM: Sočna i slasna, popravlja dan u trenu, ovakvu do sada niste jeli
12. 07. 2024. u 14:51
STIGLA PRVA VELIKA PROGNOZA ZA PROLEĆE: Evropski stručnjaci otkrili kakvo nas vreme očekuje u martu, aprilu i maju (MAPA)
STRUČNjACI sa sajta Severe Weather Europe objavili su prvu dugoročnu prognozu za proleće i otkrili kakvo vreme očekuje Evropu u martu, aprilu i maju koristeći dva glavna sezonska modela - ECMWF i UKMO.
20. 01. 2025. u 11:29
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
RADIOAKTIVNA TAJNA U LEDU GRENLANDA: Mreža tunela i nuklearni otpad - potencijalni problem za Trampa (FOTO/VIDEO)
KAKO se planeta zagreva, "Camp Century" - smešten na jednoj od najudaljenijih lokacija na Zemlji, oko 1.500 kilometara severno od Nuka, glavnog grada Grenlanda - postao je predmetom obnovljenog interesovanja i zabrinutosti oko toga koliko će dugo ostati zakopan.
19. 01. 2025. u 10:15
Komentari (0)