MINI PICE: Idealni zalogaji omiljenog popularnog jela, sigurno ćete često da ih pravite po ovom receptu
U sredini mekane a okolo hrskave - za tili čas nestaju sa stola.
Sastojci:
Za testo:
- 300 g višenamenskog brašna
- 2 1/4 kašičice instant kvasca
- 1 1/2 kašičice šećera
- 3/4 kašičice soli
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/4 kašičice sušenog bosiljka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 100 ml tople vode
Za preliv:
- 60 ml sosa za picu
- 170 g kačkavalja
- 30 g narezanih crnih maslina
Priprema:
Za mini pice zagrejte rernu na 210 S i obložite dva pleha papirom za pečenje. U velikoj činiji pomešajte 125 g brašna sa kvascem, šećerom, solju, belim lukom u prahu i bosiljkom. Dodajte maslinovo ulje i toplu vodu i drvenom kašikom dobro sjedinite. Dodajte još 125 g brašna i promešajte.
Premažite drugu veliku posudu sa malo maslinovog ulja i prebacite testo u ovu podmazanu posudu. Čvrsto pokrijte najlonskom folijom i ostavite da se diže na toplom mestu 30 minuta ili dok se ne udvostruči. Kada se testo udvostruči, ruke i radnu površinu lagano premažite brašnom, izvadite testo iz posude i nežno premesite samo nekoliko puta dok ne postane glatko.
Koristite oklagiju i razvaljajte testo u tanak sloj, a zatim kalupom za kolače ili ivicom staklene šolje izvadite oko 20 krugova testa i stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje.Dodajte kašičicu sosa za picu u sredinu svakog kruga testa, ostavljajući ivicu testa bez sosa.
Isecite svaku krišku kačkavalja na kriškice, stavite na svaku picu i opet prelijte sosom za picu. Dodajte naseckane crne masline na sredinu svake pice. Pecite 10-12 minuta.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
HLEPČIĆI IZ TIGANjA: Testo mekano kao oblak, a ukus jedinstven
18. 07. 2024. u 16:39
DA UVEK BUDETE SPREMNI ZA IZNENADNE GOSTE: Evo kako da pravilno zamrznete testo
22. 07. 2024. u 07:00
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
RAZVODI SE ČEDA JOVANOVIĆ Posle 25 godina braka: "I dalje je volim, svakome je teško na svoj način"
POLITIČAR Čedomir Jovanović potvrdio je da je u februaru podneo zahtev za razvod braka od supruge Jelene Jovanović.
21. 12. 2024. u 16:32
Komentari (0)