SOČNA I UKUSNA LETNJA PITA: Ako ste ljubitelj povrća, onda je ovo pravi recept za vas
Ako više nemate ideja šta da pripremate za doručak ili večeru, donosimo vam jedan sjajan recept.
Sastojci:
- 250 g kukuruznog brašna
- 3 jajeta
- 150 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 50 ml ulja
- 150 ml jogurta
- 150 ml vode
- 200 g šampinjona
- 1 crvena paprika
- 1 tikvica
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 100 g spanaća
- 100 g feta sira
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašika maslinovog ulja
- so
- biber
- začini po želji
Priprema:
Operite i sitno iseckajte sveže povrće - šampinjone, crvenu papriku, tikvicu, crni luk i beli luk. Ako koristite smrznuto povrće, ostavite ga da se odmrzne pre pripreme.
U tiganju zagrejte maslinovo ulje i dinstajte crni luk i beli luk dok ne postanu staklasti. Zatim dodajte šampinjone i nastavite sa dinstanjem dok ne omekšaju. Dodajte crvenu papriku i tikvicu i nastavite dinstanje još nekoliko minuta dok povrće ne postane mekano. Na kraju, ubacite spanać i kratko ga dinstajte. Začinite po ukusu solju, biberom i omiljenim začinima.
U posebnoj posudi umutite jaja i pavlaku za kuvanje. Dodajte izmrvljeni feta sir i dobro promešajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smesu. Izmutite jaja, dodajte u njih jogurt, vodu i lagano dodajte brašna uz neprestano mešanje. Za kraj dodajte prašak za pecivo.
Pomešajte sve sastojke i zatim ih izlijte u pleh, obložen papirom. Pecite na 200 stepeni do pola sata sve dok pita ne postane zlatnosmeđa. Secite je kada se ohladi.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)