TORTILJA PITA SA POVRĆEM: Osvojiće vas na prvi zalogaj

Novosti online

27. 06. 2024. u 23:15

Tortilja pite se prave jednostavno i na brzinu, pa su odličan predlog kada su napolju vrućine. Postoji puno različitih recepata za tortilja pite, a mi vam donosimo najbolji.

ТОРТИЉА ПИТА СА ПОВРЋЕМ: Освојиће вас на први залогај

Foto Printskrin Youtube/kuhinja Valentina Mašković

Sastojci: 

  • 1 brokoli
  • 1 kašika putera 
  • 1 crni luk
  • 1 paprika
  • 1 kašičica italijanskog začina 
  • 2 čena belog luka 
  • 3 jajeta 
  • 300 ml neutralne pavlake 
  • 50 g feta sira 
  • 1 tortilja 
  • 150 g tvrdog sira 
  • parmezan

Priprema:

U tiganju istopite puter, pa sipajte malo ulja. Dodajte brokoli isečen na cvetove i promešajte. Zatim dodajte sitno seckani crni i mleveni beli luk. Posolite i pobiberite, pa dodajte sitno seckanu papriku i pospite italijanski začin. Pržite dok povrće ne omekša. U drugoj posudi umutite jaja koja ste posolili i pobiberili sa pavlakom za kuvanje. U tu smesu dodajte izdrobljeni feta sir i promešajte. U tepsiju stavite tortilju, tako da pokrije i ivice. Pospite rendani sir i parmezan, pa poređajte prženo povrće. Preko sipajte smesu od jaja i ponovo pospite sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 °C oko 25 minuta. 

(stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ALTA BANKA PROSLAVILA SLAVU SVETOG ARHANGELA MIHAILA: Tradicija u cilju očivanja vrednosti