ТОРТИЉА ПИТА СА ПОВРЋЕМ: Освојиће вас на први залогај

Новости онлине

27. 06. 2024. у 23:15

Тортиља пите се праве једноставно и на брзину, па су одличан предлог када су напољу врућине. Постоји пуно различитих рецепата за тортиља пите, а ми вам доносимо најбољи.

ТОРТИЉА ПИТА СА ПОВРЋЕМ: Освојиће вас на први залогај

Фото Printskrin Youtube/кухиња Валентина Машковић

Састојци: 

  • 1 броколи
  • 1 кашика путера 
  • 1 црни лук
  • 1 паприка
  • 1 кашичица италијанског зачина 
  • 2 чена белог лука 
  • 3 јајета 
  • 300 мл неутралне павлаке 
  • 50 г фета сира 
  • 1 тортиља 
  • 150 г тврдог сира 
  • пармезан

Припрема:

У тигању истопите путер, па сипајте мало уља. Додајте броколи исечен на цветове и промешајте. Затим додајте ситно сецкани црни и млевени бели лук. Посолите и побиберите, па додајте ситно сецкану паприку и поспите италијански зачин. Пржите док поврће не омекша. У другој посуди умутите јаја која сте посолили и побиберили са павлаком за кување. У ту смесу додајте издробљени фета сир и промешајте. У тепсију ставите тортиљу, тако да покрије и ивице. Поспите рендани сир и пармезан, па поређајте пржено поврће. Преко сипајте смесу од јаја и поново поспите сиром. Пеците у загрејаној рерни на 180 °C око 25 минута. 

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

ЈАНА СЕ РАЗВЕЛА ОД МУЖА КАД ЈЕ ОБОЛЕО ОД РАКА: Не кајем се, преко Фејсбука сам сазнала да је умро

ЈАНА СЕ РАЗВЕЛА ОД МУЖА КАД ЈЕ ОБОЛЕО ОД РАКА: "Не кајем се, преко Фејсбука сам сазнала да је умро"

СУДБИНА некада уме да се поигра са нама и доведе нас пред невероватна искушења. Некада морамо да донесемо важне одлуке које могу да нам промене ток судбине.

28. 06. 2024. у 20:02

Коментари (0)

ЗГАЗИО ГА ЈЕ! Шешељ најавио велику политичку промену