PROVERENI RECEPT, IDEALNE ZA UŽINU, VEČERU ILI PRILOG: Domaće pogačice od četiri sastojka, gotove za 15 minuta
DANAS vam donosimo recept za domaće pogačice koje se prave od samo četiri sastojka, a mogu da se jedu sa slanim ili slatkim namazima.
Možda ćete želeti da eksperimentišete, pa im dodajte sir ili šunku, ili čokoladu.
Sastojci:
250 g brašna
1 prašak za pecivo
60 g putera hladnog, isečenog na kockice veličine graška
6 kašika mleka
Recept za domaće pogačice:
Zagrejte rernu na 230 stepeni. Obložite pleh papirom za pečenje. U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i naseckani puter. Dodajte mleko i mešajte dok se ne formira mekano testo. Ako je testo lepljivo, dodajte još brašna, po 1 kašiku. Ako je testo suvo, dodajte još mleka po 1 kašiku.
Prebacite testo na lagano pobrašnjenu površinu i mesite 20 sekundi, dodajući brašno ako testo postane lepljivo. Razvaljajte na debljinu od 1 cm i isecite čašom u oblike pogačica. Neisečeno testo izmesite i nastavite sa valjanjem i sečenjem pogačica. Poređajte u pleh i pecite dok ne porumene, oko 10 do 12 minuta. Uživajte.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SAVRŠENSTVO "NA KAŠIKU": Aromatični potaž od krompira i praziluka
14. 06. 2024. u 11:00
BRZ, ZDRAV I UKUSAN RUČAK: Punjene tikvice bez mesa - lagana letnja varijanta
14. 06. 2024. u 09:00
ČOKOLADNI ČIZKEJK BEZ PEČENjA: Pravi se za 15 minuta, a osvaja na prvi zalogaj
11. 06. 2024. u 15:00
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)