SLANA POSLASTICA ZA GURMANE: Domaća proja sa šunkom i sirom, dodatno začinjena mladim lukom

Novosti online

11. 06. 2024. u 07:00

Proja sa šunkom, sirom i mladim lukom je jelo koje će svi obožavati, a možete lako da je napravite.

СЛАНА ПОСЛАСТИЦА ЗА ГУРМАНЕ: Домаћа проја са шунком и сиром, додатно зачињена младим луком

Foto Printskrin Youtube

Gotova je za sat vremena. Evo i kako da napravite proju sa šunkom i sirom:

Sastojci:

114 g šunke iseckane na kockice
2 kašike ulja
120 g višenamenskog brašna
90 g žutog kukuruznog brašna
1 kašika šećera
1 kašičica praška za pecivo
1/4 kašičice sode bikarbone
1/2 kašičice soli
2 velika jajeta
227 g mlaćenice
57 g slanog putera, rastopljenog
113 g rendanog kačkavalja
40 g tanko isečenog mladog luka

Recept za domaću proju sa šunkom i sirom:

Zagrejte rernu na 220 °C. Zagrejte ulje u tiganju i dodajte nakratko šunku da unese aromu u ulje. Kada se zagreje, sklonite sa vatre i šupljikavom kašikom prenesite na tanjir obložen papirnim ubrusima. Ostavite ulje u tiganju. U srednjoj posudi pomešajte brašno, kukuruzno brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so u činiji. Umutiti da se dobro sjedine.

U drugoj posudi umutite jaja sa mlaćenicom i otopljenim puterom. Umešajte mešavinu jaja u suve sastojke, mešajući dok se ne sjedine. Dodajte sir, mladi luk i šunku. Sipajte u nauljenu tepsiju i pecite dok ne porumeni, oko 20 minuta. Izvucite iz rerne, pospite preostalim sirom preko vrha, vratite u rernu na još 3 do 4 minuta. Izvadite iz rerne i ohladite u plehu najmanje 10 minuta. Po vrhu pospite iseckani mladi luk. Uživajte!

(Stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MALI BIOSKOP U MALOM GRADU: Fondacija Mozzart pomogla rad bioskopa „Cinema Punto“ u Šidu