SLANA POSLASTICA ZA GURMANE: Domaća proja sa šunkom i sirom, dodatno začinjena mladim lukom
Proja sa šunkom, sirom i mladim lukom je jelo koje će svi obožavati, a možete lako da je napravite.
Gotova je za sat vremena. Evo i kako da napravite proju sa šunkom i sirom:
Sastojci:
114 g šunke iseckane na kockice
2 kašike ulja
120 g višenamenskog brašna
90 g žutog kukuruznog brašna
1 kašika šećera
1 kašičica praška za pecivo
1/4 kašičice sode bikarbone
1/2 kašičice soli
2 velika jajeta
227 g mlaćenice
57 g slanog putera, rastopljenog
113 g rendanog kačkavalja
40 g tanko isečenog mladog luka
Recept za domaću proju sa šunkom i sirom:
Zagrejte rernu na 220 °C. Zagrejte ulje u tiganju i dodajte nakratko šunku da unese aromu u ulje. Kada se zagreje, sklonite sa vatre i šupljikavom kašikom prenesite na tanjir obložen papirnim ubrusima. Ostavite ulje u tiganju. U srednjoj posudi pomešajte brašno, kukuruzno brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so u činiji. Umutiti da se dobro sjedine.
U drugoj posudi umutite jaja sa mlaćenicom i otopljenim puterom. Umešajte mešavinu jaja u suve sastojke, mešajući dok se ne sjedine. Dodajte sir, mladi luk i šunku. Sipajte u nauljenu tepsiju i pecite dok ne porumeni, oko 20 minuta. Izvucite iz rerne, pospite preostalim sirom preko vrha, vratite u rernu na još 3 do 4 minuta. Izvadite iz rerne i ohladite u plehu najmanje 10 minuta. Po vrhu pospite iseckani mladi luk. Uživajte!
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)