СЛАНА ПОСЛАСТИЦА ЗА ГУРМАНЕ: Домаћа проја са шунком и сиром, додатно зачињена младим луком
Проја са шунком, сиром и младим луком је јело које ће сви обожавати, а можете лако да је направите.
Готова је за сат времена. Ево и како да направите проју са шунком и сиром:
Састојци:
114 г шунке исецкане на коцкице
2 кашике уља
120 г вишенаменског брашна
90 г жутог кукурузног брашна
1 кашика шећера
1 кашичица прашка за пециво
1/4 кашичице соде бикарбоне
1/2 кашичице соли
2 велика јајета
227 г млаћенице
57 г сланог путера, растопљеног
113 г ренданог качкаваља
40 г танко исеченог младог лука
Рецепт за домаћу проју са шунком и сиром:
Загрејте рерну на 220 °C. Загрејте уље у тигању и додајте накратко шунку да унесе арому у уље. Када се загреје, склоните са ватре и шупљикавом кашиком пренесите на тањир обложен папирним убрусима. Оставите уље у тигању. У средњој посуди помешајте брашно, кукурузно брашно, шећер, прашак за пециво, соду бикарбону и со у чинији. Умутити да се добро сједине.
У другој посуди умутите јаја са млаћеницом и отопљеним путером. Умешајте мешавину јаја у суве састојке, мешајући док се не сједине. Додајте сир, млади лук и шунку. Сипајте у науљену тепсију и пеците док не порумени, око 20 минута. Извуците из рерне, поспите преосталим сиром преко врха, вратите у рерну на још 3 до 4 минута. Извадите из рерне и охладите у плеху најмање 10 минута. По врху поспите исецкани млади лук. Уживајте!
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) БРУТАЛНО УБИЈЕН ПОЗНАТИ ПЕВАЧ: Испливао језиви снимак ликвидације (ВИДЕО)
ШВЕДСКИ репер Габоро, чије је право име било Нинос Хоури, убијен је на паркингу у четвртак увече, јављају локални медији.
21. 12. 2024. у 08:06
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
АНЂЕЛКА БЕСНА: "Молим, зашто да не одем из твоје емисије? Не поштујеш ме"
ГЛУМИЦА је схватила да туђе непоштовање и неваспитање нема везе са њом.
22. 12. 2024. у 10:41
Коментари (0)