СЛАНА ПОСЛАСТИЦА ЗА ГУРМАНЕ: Домаћа проја са шунком и сиром, додатно зачињена младим луком

Novosti online

11. 06. 2024. у 07:00

Проја са шунком, сиром и младим луком је јело које ће сви обожавати, а можете лако да је направите.

СЛАНА ПОСЛАСТИЦА ЗА ГУРМАНЕ: Домаћа проја са шунком и сиром, додатно зачињена младим луком

Фото Printskrin Youtube

Готова је за сат времена. Ево и како да направите проју са шунком и сиром:

Састојци:

114 г шунке исецкане на коцкице

2 кашике уља
120 г вишенаменског брашна
90 г жутог кукурузног брашна
1 кашика шећера
1 кашичица прашка за пециво
1/4 кашичице соде бикарбоне
1/2 кашичице соли
2 велика јајета
227 г млаћенице
57 г сланог путера, растопљеног
113 г ренданог качкаваља
40 г танко исеченог младог лука

Рецепт за домаћу проју са шунком и сиром:

Загрејте рерну на 220 °C. Загрејте уље у тигању и додајте накратко шунку да унесе арому у уље. Када се загреје, склоните са ватре и шупљикавом кашиком пренесите на тањир обложен папирним убрусима. Оставите уље у тигању. У средњој посуди помешајте брашно, кукурузно брашно, шећер, прашак за пециво, соду бикарбону и со у чинији. Умутити да се добро сједине.

У другој посуди умутите јаја са млаћеницом и отопљеним путером. Умешајте мешавину јаја у суве састојке, мешајући док се не сједине. Додајте сир, млади лук и шунку. Сипајте у науљену тепсију и пеците док не порумени, око 20 минута. Извуците из рерне, поспите преосталим сиром преко врха, вратите у рерну на још 3 до 4 минута. Извадите из рерне и охладите у плеху најмање 10 минута. По врху поспите исецкани млади лук. Уживајте!

(Ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕХАБИЈЕ МИ ОТЕЛЕ СИНА, САД НЕКА ГА И САХРАНЕ!: Новости у кући Милоша Жујовића са оцем Зораном, откривени детаљи из живота терористе

"ВЕХАБИЈЕ МИ ОТЕЛЕ СИНА, САД НЕКА ГА И САХРАНЕ!": "Новости" у кући Милоша Жујовића са оцем Зораном, откривени детаљи из живота терористе

ЗАНЕМЕЛА Мала Врбица код Младеновца. Одавде из овог села велике невоље је направио вехабија Милош Жујовић, који је покушао да испред Амбасаде Израела убије припадника српске Жандармерије.

01. 07. 2024. у 12:47

Коментари (0)

ЛЕПА БРЕНА ПРОМЕНИЛА БОЈУ КОСЕ: Одрекла се свог заштитног знака - ево како сада изгледа (ФОТО)