СЛАНА ПОСЛАСТИЦА ЗА ГУРМАНЕ: Домаћа проја са шунком и сиром, додатно зачињена младим луком

Татјана Марковић

11. 06. 2024. у 07:00

Проја са шунком, сиром и младим луком је јело које ће сви обожавати, а можете лако да је направите.

СЛАНА ПОСЛАСТИЦА ЗА ГУРМАНЕ: Домаћа проја са шунком и сиром, додатно зачињена младим луком

Фото Printskrin Youtube

Готова је за сат времена. Ево и како да направите проју са шунком и сиром:

Састојци:

114 г шунке исецкане на коцкице
2 кашике уља
120 г вишенаменског брашна
90 г жутог кукурузног брашна
1 кашика шећера
1 кашичица прашка за пециво
1/4 кашичице соде бикарбоне
1/2 кашичице соли
2 велика јајета
227 г млаћенице
57 г сланог путера, растопљеног
113 г ренданог качкаваља
40 г танко исеченог младог лука

Рецепт за домаћу проју са шунком и сиром:

Загрејте рерну на 220 °C. Загрејте уље у тигању и додајте накратко шунку да унесе арому у уље. Када се загреје, склоните са ватре и шупљикавом кашиком пренесите на тањир обложен папирним убрусима. Оставите уље у тигању. У средњој посуди помешајте брашно, кукурузно брашно, шећер, прашак за пециво, соду бикарбону и со у чинији. Умутити да се добро сједине.

У другој посуди умутите јаја са млаћеницом и отопљеним путером. Умешајте мешавину јаја у суве састојке, мешајући док се не сједине. Додајте сир, млади лук и шунку. Сипајте у науљену тепсију и пеците док не порумени, око 20 минута. Извуците из рерне, поспите преосталим сиром преко врха, вратите у рерну на још 3 до 4 минута. Извадите из рерне и охладите у плеху најмање 10 минута. По врху поспите исецкани млади лук. Уживајте!

(Ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

КАКВА БОМБА У БАЊАЛУЦИ! Борац довео највећу икону босанскохерцеговачког фудбала