LISNATA PITA OD PARADAJZA: Iskoristite sezonu paradajza i napravite jednostavnu lisnatu pitu
Recept je praktičan, jer nije skup, brzo se pravi i nije potrebna posebna kulinarska veština. Ovaj zasitan i ukusan zalogaj će biti pravo osveženje koje ćete uvek rado spremati svojim ukućanima.
Sastojci:
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 4-5 paradajza
- 4 kašike soka od paradajza
- 1 kašika sušenog origana
- malo maslinovog ulja
- so, biber
Priprema:
Prvo zagrejte rernu na 200 stepeni. Lisnato testo malo razvucite oklagijom, pa ga prebacite na pleh za pečenje obložen pek papirom ili posut brašnom. Izbockajte ga viljuškom na nekoliko mesta i ravnomerno premažite sokom od paradajza. Paradajz isecite na tanke kolutove, pa ih poređajte po testu. Prelijte maslinovim uljem, posolite, pobiberite, a na kraju pospite origano. Ivice testa malo uvrnite na unutra. Pecite oko 15-20 minuta dok testo ne dobije lepu zlatnožutu boju.
(Stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PUNjENA, SA TRI SASTOJKA: Napravite pitu na malo drugačiji način
30. 05. 2024. u 11:00
PITA SA JABUKAMA I ČOKOLADOM: Pita kojoj nećete moći da odolite
23. 05. 2024. u 08:00
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)