KROMPIRUŠA: Pita kakvu još niste probali
Mnogi smatraju da najbolju pitu od krompira prave u Bosni. Naravno, posebno je ukusna od domaćih kora, ali pošto današnje domaćice nemaju mnogo vremena za "razvlačenje" kora, u obzir dolazi i recept sa onima koje možete da kupite u prodavnici.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 2 kg krompir
- 4 glavice crnog luka
- 1 šolja ulja
- soli po ukusu
- 1 kašičica bibera
Za preliv:
- šolja vode
- so po potrebi
Priprema:
Krompire oljuštite, kratko obarite i iseckajte na sitne kockice ili ih izrendajte.
Pomešati ih sa seckanim crnim lukom i začinima, pa posolite.
Odvojite po tri kore sa strane.
Svaku koru premažite uljem i poređati ih jednu preko druge.
Na treću, na duži kraj, rasporedite fil.
Urolalajte i složite u podmazan pleh ili okruglu tepsiju.
Postupak ponavljajte dok se ne potrošite sve kore i sav materijal.
Mokrim rukama premažite pitu, a onda četkicom preko toga uljem.
Krompirušu pecite u zagrejanoj rereni, na 180 stepeni, 45 minuta ili dok lepo ne porumeni.
Posoljenu vodu prokuvajte i sipajte preko gotove pite.
Krompirušu prekrijte folijom bar desetak minuta pre služenja.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SOČNA BAKLAVA SA VIŠNjAMA: Neodoljiv spoj voća, fila i slatkog preliva
27. 05. 2024. u 15:00

PITA SA JABUKAMA I ČOKOLADOM: Pita kojoj nećete moći da odolite
23. 05. 2024. u 08:00

VELIKA BITKA ZA SUDžU: Ruski specijalci iznenadili Ukrajince, iskaču iz gasovoda (FOTO/VIDEO)
RUSIJA je danas pokrenula napad na grad Sudžu u okviru velike ofanzive sa ciljem potiskivanja ukrajinskih snaga iz zapadnog dela ruske Kurske oblasti, objavili su proruski vojni blogeri.
09. 03. 2025. u 12:27

VUČIĆ OTKRIO VEZE USAID-A I CRTE: Organizacija "Da smradovi odu" dobijala 190.000 evra, biće još mnogo iznenađenja narednih dana
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obišao je u Kovinu završne radove na gradskom kupalištu ''Šljunkara'' i tom prilikom otkrio da je organizacija USAID plaćala 190 hiljada evra preko CRTE organizaciji koja se zove "Da smradovi odu".
09. 03. 2025. u 11:56 >> 13:15

"SVI ME PITAJU KAKO SE ZOVAM SANjA I NOSIM HIDžAB" Nikad ne kaže da je promenila veru, iako je rođena u pravoslavnoj porodici
SANjA Domuz Sadiković sa ponosom nosi hidžab, smatrajući ga svojom ispunjenom obavezom. Islam je, kako kaže, prihvatila jer se u njemu pronašla, ne smatrajući da je promenila veru, već da je tek tada stekla svoju prvu istinsku duhovnu pripadnost.
09. 03. 2025. u 10:41
Komentari (0)