RECEPT ZA FENOMENALNU PITU SA PIRINČEM I PRAZILUKOM: Jednostavna za pripremu, a ukus će vas oduševiti
Za doručak ili večeru možete napraviti pitu sa pirinčem i prazilukom. Jednostavno se pravi, pa i ako do sad niste spremali pitu nemate gde da pogrešite.
Sastojci:
- 750 g kora za gibanicu
- 5 strukova praziluka
- šolja pirinča
- šoljica ulja
- šolja kisele vode
- suvi biljni začin
- biber
- so
Priprema:
Očistite i operite praziluk i isecite ga na sitne kolutove. Propržiti ga na ulju, malo posoliti i dodati suvi biljni začin. Pirinač skuvajte, ocedite,a zatim ga dodajte praziluku, malo pobiberite i promešajte. Svaku koru poprskati kiselom vodom i filovati po celoj kori. Ređati kore u podmazan pleh i tako dok se sve ne utrošite. Poslednju koru ne filujte nego samo poprskajte uljem i kiselom vodom. Staviti pitu u zagrejenu rernu i pecite na umerenoj temperaturi oko 35 minuta.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
LENjA PITA SA MESOM: Mekana i ukusna, može da zameni i ručak i večeru
08. 05. 2024. u 19:00
KROMPIR PITA SA SLANINOM, LUKOM I JAJIMA: Bogata i izgledom i ukusom
29. 04. 2024. u 07:00
ROL PITA SA MESOM: Sočna i slasna, raspametiće sve koji je budu probali
25. 04. 2024. u 07:00
PANIKA U PRIŠTINI: Kikl dobio mandat za formiranje nove austrijske vlade, za njega Kosovo nije država
LIDER krajnje desničarske Slobodarske partije Austrije (FPO) Herbert Kikl dobio je danas mandat za formiranje nove austrijske vlade, a njegova stranka uputila je prošle godine predlog rezolucije austrijskoj Skupštini kojom zahteva da se parlament izjasni protiv priznanja tzv. Kosova.
06. 01. 2025. u 19:41
OVO JE UBICA IZ JAGODINE: Vlasnik kafane i drugi muškarac ga tukli, on se vratio sa "škorpionom" i zapucao (FOTO)
NAPADAČ koji je večeras ubio vlasnika kafane u Jagodini Dejana Mihajlovića (55) i ranio još jedno lice je Saša Milosavljević Babac (47), koji ima debeo dosije, a osuđivan je za više krivičnih dela, pokušaj ubistva, nasilje u porodici.
06. 01. 2025. u 21:25
NIJE SAMO NOVČIĆ: Šta se još stavlja u božićnu česnicu
ZNATE li šta sve može da se ubaci u česnicu i čime je dopušteno zameniti novčić?
05. 01. 2025. u 10:17
Komentari (0)