ČUVENA MAKEDONSKA PASTRMAJLIJA, BOŽANSTVENOG UKUSA: Ovako se pravi tradicionalna pica

11. 08. 2023. u 17:00

Ukus je sjajan i svi obožavaju ovaj recept

ЧУВЕНА МАКЕДОНСКА ПАСТРМАЈЛИЈА, БОЖАНСТВЕНОГ УКУСА: Овако се прави традиционална пица

Foto Jutjub/Printskrin

Sastojci

  • 1 kg brasna
  • 20 gr kvasac
  • malo soli, mlevena crvena paprika
  • 800 gr svinjsko meso
  • malo svinjske masti

Priprema

Meso prethodnog dana isecite na kockice, posolite , stavite mlevenu crvenu papriku i ostavite ga u frizideru.

Kvasac sa malo tople vode i brasna ostavite da se digne. Zamesite testo sa kvascem, malo soli i tople vode, da bude srednje jacine.

Ostavite ga da se udvostruci. Podelite testo na 8 loptica. Svaku malo oklagijom, malo rukama formirajte na ovaj nacin.

Odozgo naredite meso i malo svinjske masti.

Ide na pecenje, na 180 C, ne mnogo vremena, oko pola sata najvise.

Mozete koricu naokolo da premazite uljem u kojem ste stavili malo mljevene paprike i da je opet vratite u pecnicu, na jos 5 min.

Kada je izvadite zavijte je u kujnsku hartiju, odozgo je prekrijte sa krpom i ostavite je da se odmori…

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI U PANICI: Nestaju im ljudi na Kosovu i Metohiji, podaci su drastični - u lažnoj državi i sami priznaju: Opšti očaj života!