Pomešajte 1 šolju mlakog mleka, 1 šolja brašna, šećera i kvasca u posudi ostavite da fermentira 15 minuta. Dodajte ostale sastojke i dobro izmešajte. Dodajte još brašna ako je potrebno dok ne dobijete glatko, nelepljivo testo.
Heljda je dobar izvor belančevina, vlakana i zdravih složenih ugenjih hidrata, pa je mnogi smatraju suprehranom i svakako bi trebali da razmislite o ubacivanju ove namirnice u neki obrok. U nastavku pročitajte kako da uvrstite ovu žitaricu u salatu i napravite ukusan obrok koji će vas zasititi.
Češket je vrlo stari recept koji se prenosio sa generacije na generaciju. Deo je hercegovačke tradicije i pravi se uvek za Božić. Češket se sprema sa piletinom bez kosti i žitaricom poput ječma ili pšenice.
Božićna česnica može da se napravi na brojne načine, ali običaj je da se u nju stavi novčić umotan u foliju, zrna pasulja i kukuruza i komadić drena.
U pitanju je slana pogača koja se lomi rukama i uz obrok na Božić jede umesto hleba.
Komentari (2)