UKISELJENI CRVENI LUK: Savršen prilog za sve

Novosti online

18. 09. 2024. u 07:00

Proces kiseljenja je jednostavan i zahteva samo nekoliko osnovnih koraka, a rezultat je ukusan dodatak koji će obogatiti bilo koji obrok.

УКИСЕЉЕНИ ЦРВЕНИ ЛУК: Савршен прилог за све

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 glavice crvenog luka
  • 200 ml alkoholnog sirćeta
  • 250 ml vode
  • ½ kašičice soli
  • 2 kašike šećera
  • ½ kašičice crnog bibera u zrnu
  • 1 čen belog luka,
  • 4 karanfilića,
  •  sušena ljuta paprika,
  • 2 lovorova lista, po želji

Priprema:

Očistite crveni luk i isecite ga na tanke kolutiće. Stavite narezani luk u čistu teglu. Ako želite, u teglu sa lukom možete dodati beli luk, sušene čili papričice, lovorov list ili grančicu drugog začinskog bilja. Prokuvajte sirće, vodu, šećer, so, biber u zrnu i karanfilić (ako koristite) da proključa u loncu na srednjoj vatri. Kuvajte smešu dok se šećer i so potpuno ne rastvore, oko 5 minuta. Prelijte luk u tegli vrelim rastvorom sirćeta, tako da luk bude potpuno pokriven.

Pustite da se luk ohladi na sobnoj temperaturi. Zatim poklopite i stavite u frižider.

Za optimalan ukus, ostavite da se marinira barem preko noći. Ukiseljeni luk je ukusan dodatak salatama, sendvičima i mnogim jelima. Može se čuvati u frižideru do 4 nedelje.

(index.hr)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DELI LOPTE KAO NA TACNI: Dušan Tadić pokazao koja je klasa (VIDEO)