UKISELJENI CRVENI LUK: Savršen prilog za sve
Proces kiseljenja je jednostavan i zahteva samo nekoliko osnovnih koraka, a rezultat je ukusan dodatak koji će obogatiti bilo koji obrok.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 glavice crvenog luka
- 200 ml alkoholnog sirćeta
- 250 ml vode
- ½ kašičice soli
- 2 kašike šećera
- ½ kašičice crnog bibera u zrnu
- 1 čen belog luka,
- 4 karanfilića,
- sušena ljuta paprika,
- 2 lovorova lista, po želji
Priprema:
Očistite crveni luk i isecite ga na tanke kolutiće. Stavite narezani luk u čistu teglu. Ako želite, u teglu sa lukom možete dodati beli luk, sušene čili papričice, lovorov list ili grančicu drugog začinskog bilja. Prokuvajte sirće, vodu, šećer, so, biber u zrnu i karanfilić (ako koristite) da proključa u loncu na srednjoj vatri. Kuvajte smešu dok se šećer i so potpuno ne rastvore, oko 5 minuta. Prelijte luk u tegli vrelim rastvorom sirćeta, tako da luk bude potpuno pokriven.
Pustite da se luk ohladi na sobnoj temperaturi. Zatim poklopite i stavite u frižider.
Za optimalan ukus, ostavite da se marinira barem preko noći. Ukiseljeni luk je ukusan dodatak salatama, sendvičima i mnogim jelima. Može se čuvati u frižideru do 4 nedelje.
(index.hr)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RECEPT ZA PRŽENICE NA MALO DRUGAČIJI NAČIN: Ukusan doručak koji će svi obožavati
14. 09. 2024. u 07:00

KAKO DA SAMI NAPRAVITE SENF: Posle ovog recepta, nikada nećete ići po kupovni
12. 09. 2024. u 09:30

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)