УКИСЕЉЕНИ ЦРВЕНИ ЛУК: Савршен прилог за све
Процес кисељења је једноставан и захтева само неколико основних корака, а резултат је укусан додатак који ће обогатити било који оброк.
Састојци:
- 2 главице црвеног лука
- 200 мл алкохолног сирћета
- 250 мл воде
- ½ кашичице соли
- 2 кашике шећера
- ½ кашичице црног бибера у зрну
- 1 чен белог лука,
- 4 каранфилића,
- сушена љута паприка,
- 2 ловорова листа, по жељи
Припрема:
Очистите црвени лук и исеците га на танке колутиће. Ставите нарезани лук у чисту теглу. Ако желите, у теглу са луком можете додати бели лук, сушене чили папричице, ловоров лист или гранчицу другог зачинског биља. Прокувајте сирће, воду, шећер, со, бибер у зрну и каранфилић (ако користите) да прокључа у лонцу на средњој ватри. Кувајте смешу док се шећер и со потпуно не растворе, око 5 минута. Прелијте лук у тегли врелим раствором сирћета, тако да лук буде потпуно покривен.
Пустите да се лук охлади на собној температури. Затим поклопите и ставите у фрижидер.
За оптималан укус, оставите да се маринира барем преко ноћи. Укисељени лук је укусан додатак салатама, сендвичима и многим јелима. Може се чувати у фрижидеру до 4 недеље.
(index.hr)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РЕЦЕПТ ЗА ПРЖЕНИЦЕ НА МАЛО ДРУГАЧИЈИ НАЧИН: Укусан доручак који ће сви обожавати
14. 09. 2024. у 07:00
КАКО ДА САМИ НАПРАВИТЕ СЕНФ: После овог рецепта, никада нећете ићи по куповни
12. 09. 2024. у 09:30
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) БРУТАЛНО УБИЈЕН ПОЗНАТИ ПЕВАЧ: Испливао језиви снимак ликвидације (ВИДЕО)
ШВЕДСКИ репер Габоро, чије је право име било Нинос Хоури, убијен је на паркингу у четвртак увече, јављају локални медији.
21. 12. 2024. у 08:06
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
МАЈКА ЈОЈ СЕ ОДРЕКЛА ПРАВОСЛАВЉА, ТИТО ЈОЈ СЕ ДИВИО: Она је била најмоћнија жена Југославије (ФОТО/ВИДЕО)
БИЛА је најмоћнија политичарка у великој Југославији у коју је маршал Јосип Броз Тито имао толико поверења да је до данас остала једина жена премијер једне комунистичке земље
21. 12. 2024. у 21:27
Коментари (0)