RECEPT ZA BUNDEVARU: Neverovatno je sočna, a sprema se jako lako
Bundevara je mnogima na našim prostorima jedna od omiljenih pita.
Sastojci:
- bundeva - kilogram
- šećer - oko 15 kašika
- tanke kore - pola kilograma
- voda - 100 ml
- ulje - 100 ml
- šećer u prahu
Priprema:
Prvo izrendajte bundevu i dodajte šećer, a onda dobro promešajte. Nakon toga ostavite da odstoji između 10 i 15 minuta. Ukoliko želite da bundeva bude sočna, nemojte da je procedite kada pusti sok. Zagrejte rernu na 220 stepeni, a pleh namažite uljem ili koristite pek-papir. Neophodno je i da kore podelite na četiri dela, kako biste imali četiri rolata.
Nakon toga prvu koru premažite uljem. Onda stavite drugu koru i isprskajte je malo vodom, a onda treću. Nju isprskajte i vodom i uljem. Na poslednju, četvrtu koru, stavite jednu četvrtinu smese sa bundevom. Stavite i malo soka koji je bundeva pustila.
Posle urolajte i napravite rolat. To sve ponovite sa svim ostalim korama, a onda stavite u pleh. Pre nego što ćete kore staviti u rernu, premažite svaki rolat uljem i vodom. Prvo pecite nekih 5-10 minuta na 200 stepeni, a potom sve dok ne porumene na 180 stepeni. Kada završite ostavite da se malo ohladi, a onda pospite šećer u prahu na gornju stranu i to je to.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
BOLjA OD PROJE: Pita sa povrćem i mladim sirom, savršena za doručak, ili večeru
27. 08. 2024. u 07:00
PIJANA PITA OD KAJSIJA: Ništa lepše od domaćeg slatkog kolača
12. 07. 2024. u 07:00
DRAMA U FRANCUSKOJ: Masovna pucnjava, učestvovalo nekoliko stotina ljudi
U MASOVNOJ pucnjavi povezanoj s trgovinom drogom u zapadnoj Francuskoj, teško je povređeno petoro ljudi, među kojima i jedan tinejdžer, rekao je ministar unutrašnjih poslova Bruno Retailleau, piše Gardijan.
01. 11. 2024. u 11:25
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
HRVAT UGLEDAO SRPSKU ZASTAVU NA PODU: Odmah upalio kameru i uradio ovo - zbog njegovog poteza se usijale mreže (VIDEO)
IVAN iz Hrvatske oduševio je čitav region kada je jednim malim gestom pokazao kako je malo potrebno a jako lepo, držati se one čuvene rečenice "voli svoje, poštuj tuđe".
01. 11. 2024. u 10:24 >> 10:28
Komentari (0)