ZAPEČENE PALAČINKE SA PILETINOM I PEČURKAMA: Brza večera idealna za kraj dana
Jednostavan obrok koji može svako da napravi.
Sastojci:
za palačinke:
- 125 g brašna,
- jaje,
- 3 dl mleka,
- 2 kašike ulja
- malo soli
za fil:
- 25 g maslaca,
- 250 g šampinjona,
- 250 g pilećeg filea,
- 3 kašike svežeg peršuna
- glavica crnog luka
za bešamel:
- 25 g maslaca,
- 2 kašike brašna,
- 4,5 dl mleka,
- 1,5 dl pavlake za kuvanje,
- biber
- 25 g tvrdog sira
Priprema:
Brašno i so prosejte u posudu i dodajte umućeno jaje. Sipajte 1,5 dl mleka i promešajte
da se rastvore grudvice, dodajte ostatak mleka, promešajte i ostavite sa strane.
Na rastopljenom maslacu, na laganoj temperaturi, propržite sitno iseckan crni luk, oko
pet minuta. Dodajte iseckane pečurke i nastavite da pržite dok ne omekšaju.
Stavite zatim u drugu posudu i dodajte skuvanu i iseckanu piletinu i peršun.
Napravite bešamel. U posudi u kojoj ste pržili luk otopite maslac. Dodajte brašno i
propržite ga kratko ( da se sjedini sa maslacom). Sipajte mleko i uz neprestano
mešanje kuvajte pet minuta na umerenoj temperaturi. Pola bešamela sipajte u posudu sa
piletinom i pečurkama, pa začinite solju i biberom. Ostatak sosa vratite na ringlu i
dodajte pavlaku za kuvanje. Posolite i pobiberite.
U smesu za palačinke dodajte dve kašike ulja i ispecite ih u tiganju. Svaku palačinku
filujte mesom i pečurkama, pa ih urolajte. Dno posude gde će se peći premažite bešamelom. Poređajte palačinke i prelijte preko njih ostatak bešamela. Pospite narendanim sirom i zapecite u zagrejanoj rerni da dobiju lepu smeđu boju.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PATLIDžAN POHOVAN U RERNI: Malo susama i parmezana čine čudo od ukusa
12. 08. 2024. u 10:23
SPREMITE UKUSNE LESKOVAČKE UŠTIPKE: Sočne mesne loptice koje ćete obožavati
07. 08. 2024. u 19:00
(MAPA) KIJEV U PROBLEMU: Rusija zauzela Kurahovo dok u Kursk stiže general Junus-Bek Jevkurov da uguši ukrajinsku ofanzivu (VIDEO)
RUSKO Ministarstvo odbrane saopštilo je da su ruske snage uspostavile potpunu kontrolu nad gradom Kurahovo, koji se nalazi u jugozapadnom delu Donjecke Narodne Republike (DNR).
06. 01. 2025. u 17:11
BIĆE PUNO SNEGA, ČAK I U BEOGRADU: Meteorolog dao prognozu za praznike, pa otkrio kakvo će biti leto i sve iznenadio
GOST jutarnjeg programa "Novosti" bio je meteorolog Ivan Ristić koji je govorio o tome kakvo nas vreme očekuje posle praznika, ali i tokom leta i cele godine.
03. 01. 2025. u 20:35
NIJE SAMO NOVČIĆ: Šta se još stavlja u božićnu česnicu
ZNATE li šta sve može da se ubaci u česnicu i čime je dopušteno zameniti novčić?
05. 01. 2025. u 10:17
Komentari (0)