BRZI OBROK ZA SVAKO DOBA DANA: Umesto da pravite omlet ili prženice, isprobajte recept za ovo jelo sa jajima i hlebom
U tiganju pomešajte i ispržite jaja, hleb i sir, pa poslužite za doručak ili večeru. Ovo jelo se lako pravi i sastojci su jeftini.
Sastojci:
- 2 parčeta hleba
- 2 paprike
- 1/2 crnog luka
- 2 čena belog luka
- 5 jaja
- malo tvrdog sira
- peršun
Priprema:
Isecite hleb na kockice, pa stavite u tiganj koji ste prethodno malo zagrejali. Izvadite hleb iz tiganja, pa u isti sipajte malo maslinovog ulja. Dodajte iseckanu papriku, crni i beli luk, pa pržite dok povrće ne omekša. Vratite hleb i promešajte. Odvojite žumanca i belanca, pa belanca dodajte u tiganj. Pokrijte i pržite 3-4 minute, pa skinite poklopac i pospite rendanim sirom. Napravite udubljenje na 5 mesta, pa stavite žumanca u svako. Poklopite i pržite još 4 minuta. Pospite seckanim peršunom.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NAJTRAŽENIJI RECEPT NA INTERNETU: Super brzi ručak za letnje dane
19. 07. 2024. u 10:48
NAJVAŽNIJI JE PRVI OBROK: Engleski doručak - Dugo će vas držati sitim
06. 07. 2024. u 07:00
PUNjENA, SA TRI SASTOJKA: Napravite pitu na malo drugačiji način
30. 05. 2024. u 11:00
"ODMAH REŠITE TO" Vučiću prišao meštanin Donje Trešnjice, predsednik munjevito reagovao (FOTO)
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić boravi u poseti Podrinju gde razgovara sa građanima, učestvuje u raznim događajima i obilazi više sela, gradova i opština.
06. 09. 2024. u 20:12
DESETINE RAKETA PALO NA HARKOV, BROJE SE ŽRTVE: Odgovor na napad Ukrajine tokom noći - dramatični snimci (VIDEO)
RUSIJA je gađala danas Harkov sa najmanje deset raketa tipa Iskander i S-300/400, nakon velikog, noćnog napada Ukrajine bespilotnim letelicama na 15 ruskih regiona, uključujući Moskvu, prenose ukrajinski mediji.
01. 09. 2024. u 15:01
ŽIVOT U SRBIJI - KARIJERA U HRVATSKOJ: Odakle je rodom glumac Miodrag Krivokapić?
MIODRAG Krivokapić, jedan od najistaknutijih umetnika na našim prostorima, imao je nimalo lak, ali zanimljiv put do uspeha. Nije odustajao od želje da postane glumac, čak se preselio i u Hrvatsku, kako bi ostvario svoj san. I sav trud se, na kraju, isplatio! Ostvario je uloge u više od 30 igranih filmova, te više od 50 TV drama, TV filmova i serija.
08. 09. 2024. u 07:59
Komentari (0)