ROLAT SA DŽEMOM: Najlepši i najjednostavniji kolač po receptu naših baka

Novosti online

22. 04. 2024. u 15:00

BRZINSKA poslastica koja se uvek može jesti, a idealna je nakon porodičnog ručka.

РОЛАТ СА ЏЕМОМ: Најлепши и најједноставнији колач по рецепту наших бака

Foto: A. M.

Sastojci:

  • 8 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 8 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • džem po želji

Priprema:

Prvo odvojte belanca od žumanaca, pa zatim belanca umutite u čvrst sneg dodajući malo-pomalo šećer. Kad se lepo umuti smanjiti mikser na najmanju brzinu i dodavati jedno po jedno žumance i jednu po jednu kašiku brašna. 

Nakon što se napravi lepa kremasta smesa sipati je u pleh koji ste prethodno podmazali i stavili preko njega pek-papir. 

Staviti da se peče oko 20 minuta na 220 stepeni. Potom izvadite i stavite preko kore vlažnu krpu. Posle oko 3-4 minuta namažite fil po želji i lagano urolajte. Isecite tanko krajeve, a onda secite na komade debljine oko 1-2 cm i služite. 

(Glossy)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAKER KARLSON UPOZORAVA AMERIKANCE: Svi smo veoma blizu smrti