NAPRAVITE IH I GARANTOVANO NEĆE OSTATI NIJEDNA: Punjene kiflice sa specijalnim premazom od maslinovog ulja i belog luka
PUNjENE kiflice sa semenkama i belim lukom su prava čarolija. Njihov ukus odvešće vas ekspresno na mediteransku obalu i nećete moći da prestanete da ih jedete dok se ne ukaže dno činije.
Sastojci:
* 450 g brašna
* 2,3 dcl toplog mleka
* 5 kašika maslinovog ulja
* 9 g soli
Kvasac:
* oko 40 ml tople vode
* 1 suvi kvasac
* 1 kašičica šećera
Još:
* 1 jaje za premaz
* semenke
* maslinovo ulje + beli luk
* nadev po želji
Priprema:
1. Formirajte kvasac tako što sve navedeno pomešate (voda, kvasac i šećer). Nakon 5-10 minuta spreman je.
2. Sve suve sastojke pomešajte, dodajte tečne i stavite u mikser na 7 minuta. Možete i mešati ručno. Testo je spremno kada se odvoji od zidova posude miksera. Nakon toga premesite sa jednom šakom brašna i zatim polijete uljem. Poklopite posudu i ostavite na toplom da se udvostruči, oko sat vremena.
3. Nakon sat vremena loptu podelite na 10 jednakih loptica po 70 g (za manje kiflice 50 gr). Oblikujete loptice i ostavite ih da narastu još pola sata.
4. Nakon pola sata razvucite kiflice, napunite i urolajte kao na videu. Namažite ih jajetom, prekrijete folijom i ostavite dodatnih pola sata u plehu u kojem ćete ih peći.
5. Nakon toga pospete ih semenkama i pečete u rerni na 220° dok ne porumene. Na samom kraju premazati sa belim lukom i maslinovim uljem.
Prijatno!
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)