STARINSKI KOLAČ KOJI SE VEOMA JEDNOSTAVNO PRAVI: Lenja pita s jabukama po receptu iz bakine sveske
JEDAN od omiljenih, a takođe je i jeftin, s obzirom na to da većinu namirnica koje idu u kolač već imate u kući.
Sastojci:
* jaja, 3 kom
* mast, 250 g
* šećer, 200 g
* jogurt, 200 ml
* brašno, 500 g
* prašak za pecivo,1
* jabuke, 1 kg
* cimet, rendana kora limuna, po želji
Priprema:
Umutiti cela jaja sa mašću i šećerom, dodati jogurt i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dodati i narendanu koru limuna, pa testo podeliti na dva jednaka dela.
Jabuke narendati, pa kratko prodinstati na šporetu, da uvri višak tečnost. U zavisnosti od vrste jabuka, dodati šećera i cimeta po ukusu.
U podmazan pleh razvući jednu koru, pa po njoj rasporediti nadev od jabuka. Zatim pokriti drugom polovinom testa i peći na 180 do 200 stepeni oko 40 minuta.
Pita je pečena kada porumeni i kada se odvaja od ivica pleha.
Pečenu pitu posuti šećerom u prahu i seći na kvadrate.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
BAKLAVA BEZ KORA SE PRAVI BRZO I LAKO: Ukus će vas potpuno raspametiti
01. 03. 2024. u 07:00
SAVRŠENI KLASIK ZA SVAKU PRILIKU: Rolat sa limunom, neodoljivog ukusa
01. 03. 2024. u 16:00
TRAMP ZAPALIO SVET IZJAVOM: Ne mogu da isključim mogućnost upotrebe vojne sile!
NOVOIZABRANI predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da ne može da isključi mogućnost upotrebe vojne sile ili ekonomske prinude, uključujući povećanje carina, kada je u pitanju preuzimanje kontrole nad Grenlandom i Panamskim kanalom.
07. 01. 2025. u 18:50
"OSVETA MAĐARSKOJ ZBOG PODRŠKE DONALDU TRAMPU" Sijarto oštro o sankcijama SAD-a Orbanovom šefu kabineta
MINISTAR spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto danas je kritikovao odluku Vašingtona da uvede sankcije šefu kabineta mađarskog premijera Viktora Orbana, Antalu Roganu, zbog sumnje da je umešan u korupciju u Mađarskoj.
07. 01. 2025. u 18:12
NIJE NI SLUTIO TRAGIČNU VEST: Memedović podelio sliku sa Miloradom dan pre njegove smrti (FOTO)
MILINKOVIĆ je otišao u crkvu na liturgiju gde mu je iznenada pozlilo.
07. 01. 2025. u 13:21
Komentari (0)