STARINSKI KOLAČ KOJI SE VEOMA JEDNOSTAVNO PRAVI: Lenja pita s jabukama po receptu iz bakine sveske
JEDAN od omiljenih, a takođe je i jeftin, s obzirom na to da većinu namirnica koje idu u kolač već imate u kući.
Sastojci:
* jaja, 3 kom
* mast, 250 g
* šećer, 200 g
* jogurt, 200 ml
* brašno, 500 g
* prašak za pecivo,1
* jabuke, 1 kg
* cimet, rendana kora limuna, po želji
Priprema:
Umutiti cela jaja sa mašću i šećerom, dodati jogurt i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dodati i narendanu koru limuna, pa testo podeliti na dva jednaka dela.
Jabuke narendati, pa kratko prodinstati na šporetu, da uvri višak tečnost. U zavisnosti od vrste jabuka, dodati šećera i cimeta po ukusu.
U podmazan pleh razvući jednu koru, pa po njoj rasporediti nadev od jabuka. Zatim pokriti drugom polovinom testa i peći na 180 do 200 stepeni oko 40 minuta.
Pita je pečena kada porumeni i kada se odvaja od ivica pleha.
Pečenu pitu posuti šećerom u prahu i seći na kvadrate.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
BAKLAVA BEZ KORA SE PRAVI BRZO I LAKO: Ukus će vas potpuno raspametiti
01. 03. 2024. u 07:00
SAVRŠENI KLASIK ZA SVAKU PRILIKU: Rolat sa limunom, neodoljivog ukusa
01. 03. 2024. u 16:00
(MAPA) RUSI SILOVITO NADIRU: Nisu ovoliko napredovali od prvih dana rata - zauzeli teritoriju veličine Singapura
RUSKA vojska je u novembru ostvarila napredak od 725 kvadratnih kilometara, što je najveći napredak u jednom mesecu još od marta 2022. i prvih nedelja rata, prema analizi agencije AFP zasnovanoj na podacima američkog Instituta za proučavanje rata (ISW).
02. 12. 2024. u 16:10
ŠOLC SAM VUKAO TAJANSTVENI PRTLjAG: Više od dolaska u Kijev javnost zanima - Šta to ima u koferu? (FOTO/VIDEO)
OD SAMOG dolaska Olafa Šolca u Kijev, javnost je više zaintrigiralo to što je nemački kancelar iz voza u glavnom gradu Ukrajine izašao tako što je sam "vukljao" lični prtljag.
02. 12. 2024. u 15:51
KRAJ KARIJERE JELENE KARLEUŠE: Prelazak u politiku i visoka funkcija
JELENA Karleuša se poslednjih nekoliko godina veoma aktivirala politički, a iako zvanično nije član nijedne stranke, ona se trudi da iskaže svoje mišljenje i stav kad god je to potrebno.
02. 12. 2024. u 13:23
Komentari (0)