MEKE IZNUTRA, HRSKAVE SPOLJA: Spremite ih za večeru, ali i kao prilog uz neko meso za ručak, palačinke od krompira
PALAČINKE od krompira su super doručak uz jedno jaje i neko povrće.

Foto Shutterstock
Sastojci:
* krompir, rendani, 4 šolje
* jaja, 1 komad
* brašno, 3 kašike
* crni luk, rendan, 1 glavica
* so, 1 kašičica
* biber, 1/4 kašičice
* ulje, za prženje, po potrebi
ZA DORUČAK:
* jaja, 2 komada
* šunka, 80 g
Priprema:
- Isperite rendani krompir u hladnoj vodi, pa ga ocedite, stavite u krpu i cedite je da se krompir dobro osuši. Prosušen krompir stavite u veću posudu, dodajte jaje, brašno, luk, so i biber, pa sve lepo sjedinite. U većem tiganju koji ne lepi na srednjoj temperaturi zagrejte ulje. Kutlačom zahvatajte smesu, spuštajte u ulje, pa lopaticom pažjivo pritisnite da se izravna. Pržite dok sa obe strane ne porumeni, pa vadite na papirni ubrus da se ocedi višak masnoće.
Po želji servirajte uz jaje na oko, šunku i jogurt.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

BEGUNAC IZ ZATVORA UHVAĆEN POSLE 40 GODINA: Odala ga jedna informacija (FOTO)
MUŠKARAC koji je pobegao iz zatvora u Portoriku pre skoro 40 godina uhapšen je u Floridi, saopštila je policija okruga Li.
09. 03. 2025. u 16:04

VUČIĆ OTKRIO VEZE USAID-A I CRTE: Organizacija "Da smradovi odu" dobijala 190.000 evra, biće još mnogo iznenađenja narednih dana
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obišao je u Kovinu završne radove na gradskom kupalištu ''Šljunkara'' i tom prilikom otkrio da je organizacija USAID plaćala 190 hiljada evra preko CRTE organizaciji koja se zove "Da smradovi odu".
09. 03. 2025. u 11:56 >> 13:15

IZAŠAO SEVERININ "FILM", ARSEN POSLAO ŠKAKLjIVU PONUDU: "Koleginice, čuo sam da imate neki film... Mogu ja muziku da vam uradim?"
PEVAČICA Severina Vučković je tokom karijere prošla kroz mnoge uspone i padove, a i danas se prepričava njena anegdota sa legendarnim kantautorom Arsenom Dedićem.
09. 03. 2025. u 18:32
Komentari (0)