МЕКЕ ИЗНУТРА, ХРСКАВЕ СПОЉА: Спремите их за вечеру, али и као прилог уз неко месо за ручак, палачинке од кромпира
ПАЛАЧИНКЕ од кромпира су супер доручак уз једно јаје и неко поврће.
Састојци:
* кромпир, рендани, 4 шоље
* јаја, 1 комад
* брашно, 3 кашике
* црни лук, рендан, 1 главица
* со, 1 кашичица
* бибер, 1/4 кашичице
* уље, за пржење, по потреби
ЗА ДОРУЧАК:
* јаја, 2 комада
* шунка, 80 г
Припрема:
- Исперите рендани кромпир у хладној води, па га оцедите, ставите у крпу и цедите је да се кромпир добро осуши. Просушен кромпир ставите у већу посуду, додајте јаје, брашно, лук, со и бибер, па све лепо сједините. У већем тигању који не лепи на средњој температури загрејте уље. Кутлачом захватајте смесу, спуштајте у уље, па лопатицом пажјиво притисните да се изравна. Пржите док са обе стране не порумени, па вадите на папирни убрус да се оцеди вишак масноће.
По жељи сервирајте уз јаје на око, шунку и јогурт.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
"СРАМ ТЕ БИЛО, ОАФЕ ШИЦЕ" Маск жестоко одговорио Шолцу због онога што је рекао у Давосу
АМЕРИЧКИ милијардер Илон Маск поручио је немачком канцелару Олафу Шолцу да треба да га буде срамота назвавши га "Оафом Шицом".
22. 01. 2025. у 08:22
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)