POSNI PASULJ NA VODI: Idealan ručak za sve koji se pridržavaju posta (VIDEO)

Novosti online

23. 08. 2023. u 09:00

ISPROBAJTE recept koji je oduševio mnoge

ПОСНИ ПАСУЉ НА ВОДИ: Идеалан ручак за све који се придржавају поста (ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

Posni pasulj na vodi je jelo koje se mnogima dopalo, idealno je za posne dane.

Potrebno je:

  • 500 g pasulja
  • 1 šargarepa
  • 1 manji celer
  • 1 zelena paprika
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 1 kašičica brašna
  • 1 kašičica crvene mlevene paprike
  • mleveni biber
  • peršunov list

Priprema:

Pasulj oprati, dobro ga istrljati rukama, pa naliti malo vodu i ostaviti da se kuva 2-3 minuta. 

Isprati, pa naliti vodu, dodati luk seckan, šargarepu i celer na kocke, lovorov list, malo zrno bibera i zelenu papriku po želji.

Dodati nekoliko kašika hladne vode. Žicom razbiti grudvice i sipati u pasulj. Ostaviti da vri neki minut. Po potrebi dodati soli. Dodati peršunov list. Ručak je gotov.

Staviti da se skuva. Razmutiti brašno, papriku i seckan beli luk, zatim kašiku suvog začina.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

SRAMNO PISANJE BRITANACA: Udarili na Mareja zbog Đokovića