TRADICIONALNA GIBANICA: Sa sirom - prema receptu naših baka (VIDEO)
GIBANICA je jedno od omiljenih jela u Srbiji, jede se i za doručak i večeru...još je bolja ako je spremite tradicionalno
GIBANICA SA SIROM - potrebno je:
3 jaja
200 ml jogurta
1/2 praška za pecivo
1/2 kg tankih kora
ulje
GIBANICA SA SIROM - priprema:
Umutiti jaja, dodati sir, jogurt, malo ulja, pa prašak za pecivo i sve izjednačiti. Pleh veličine 24 cm prečnika podmazati uljem.
Polovinu kora slagati na dno, a druga polovina visi van ivica. Svaku koru malo pokapati uljem i premazati četkicom. Tako uraditi dva reda. Treći red - zgužvati dve kore kao harmonika, staviti u sredinu, pa premazati nadevom.
Ponovo zgužvati, dodati samo ulje, pa opet u sredinu staviti kore, pa nadev i tako redom dok se ne potroši sve. Ostatatak nadeva istresti na sredinu, i na vrh još malo namrviti sira. Ivice saviti ka sredini, ali ne pokrivati već ih malo saviti, tako da se sredina sa nadevom vidi.
Ostatak nadeva premazati kore koje su išle preko ivice. Posuti susamom svetlim okolo, a crnim sredinu. Još malo pouljiti, i peći na 200 stepeni oko 50-60 min. Seći toplo.
Servirati uz čašu jogurta. Prijatno!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SPREMITE ROLOVANE PILEĆE ŠNICLE: Korak po korak do savršenog ručka (FOTO/VIDEO)
27. 03. 2023. u 09:00
NA PRVI POGLED IZGLEDA KAO PITA: Probajte zapečenu testeninu sa kobasicom (VIDEO)
26. 03. 2023. u 21:00
BUDITE MAĐIONIČAR U KUHINjI: Delikates od šnicli kakav još niste probali (VIDEO)
26. 03. 2023. u 18:00
KAKO JE RUSKA RAKETA "PREVARILA" NATO U UKRAJINI? Misteriozno nestajala sa radara, general Popov otkrio o čemu je reč
RUSKA raketa koja je misteriozno nestajala sa NATO radara tokom ovonedeljnog napada na Kijev je „modernizovana raketa H-101“, otkriva za Sputnjik zaslužni vojni pilot, general-major ruske armije Vladimir Popov. Prema njegovim rečima, raketa je prevarila NATO jer može privremeno da nestane sa radara.
15. 11. 2024. u 23:36
"TO BI DOVELO DO POČETKA TREĆEG SVETSKOG RATA" Fico dao reč: Do kraja ću se boriti da Ukrajina ne bude član NATO-a
SLOVAČKI premijer Robert Fico će se do kraja odupirati ulasku Ukrajine u NATO, rekao je u intervjuu za kineski CGTN.
15. 11. 2024. u 19:38
ĐURĐIC I ĐURĐEVDAN: Isti svetac, dve ikone i dva praznika - u čemu su sličnosti i razlike?
SVETOG Georgija ili svetog Đorđa/Đurađa - kako u narodu zovu ovog sveca, pravoslavni Srbi slave dva puta u godini.
16. 11. 2024. u 08:25
Komentari (0)