TRADICIONALNA GIBANICA: Sa sirom - prema receptu naših baka (VIDEO)
GIBANICA je jedno od omiljenih jela u Srbiji, jede se i za doručak i večeru...još je bolja ako je spremite tradicionalno
GIBANICA SA SIROM - potrebno je:
3 jaja
200 ml jogurta
1/2 praška za pecivo
1/2 kg tankih kora
ulje
GIBANICA SA SIROM - priprema:
Umutiti jaja, dodati sir, jogurt, malo ulja, pa prašak za pecivo i sve izjednačiti. Pleh veličine 24 cm prečnika podmazati uljem.
Polovinu kora slagati na dno, a druga polovina visi van ivica. Svaku koru malo pokapati uljem i premazati četkicom. Tako uraditi dva reda. Treći red - zgužvati dve kore kao harmonika, staviti u sredinu, pa premazati nadevom.
Ponovo zgužvati, dodati samo ulje, pa opet u sredinu staviti kore, pa nadev i tako redom dok se ne potroši sve. Ostatatak nadeva istresti na sredinu, i na vrh još malo namrviti sira. Ivice saviti ka sredini, ali ne pokrivati već ih malo saviti, tako da se sredina sa nadevom vidi.
Ostatak nadeva premazati kore koje su išle preko ivice. Posuti susamom svetlim okolo, a crnim sredinu. Još malo pouljiti, i peći na 200 stepeni oko 50-60 min. Seći toplo.
Servirati uz čašu jogurta. Prijatno!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SPREMITE ROLOVANE PILEĆE ŠNICLE: Korak po korak do savršenog ručka (FOTO/VIDEO)
27. 03. 2023. u 09:00
NA PRVI POGLED IZGLEDA KAO PITA: Probajte zapečenu testeninu sa kobasicom (VIDEO)
26. 03. 2023. u 21:00
BUDITE MAĐIONIČAR U KUHINjI: Delikates od šnicli kakav još niste probali (VIDEO)
26. 03. 2023. u 18:00
KANDIDAT ZA RUMUNSKOG PREDSEDNIKA ĐORĐESKU: Ukrajina je izmišljena država, biće podeljena sto posto
KANDIDAT za predsednika Rumunije Kalin Đorđesku izjavio je da je Ukrajina „izmišljena država“ koju će podeliti susedi.
30. 01. 2025. u 13:44
BRITANSKI EKSPERT: Imamo posla sa diletantom – Zelenski ne može da podnese da je kraj
ŠEF ukrajinskog režima Vladimir Zelenski podsvesno ne može da prihvati temu povlačenja ukrajinskih snaga u zoni borbenih dejstava, izjavio je britanski vojni analitičar Aleksandar Merkuris
30. 01. 2025. u 07:58
RASKID POSLE SMRTI PRIJATELjA: Poslednje pojavljivanje Dačićevog sina sa devojkom
NAKON toga Milica se uglavnom sama pojavljivala na raznim događajima, kad je i počelo da se šuška da je njihovoj ljubavi došao kraj, jer ranije nikada nije bio slučaj da se pevačica pojavi sama na javnom mestu.
29. 01. 2025. u 18:41
Komentari (0)