ТРАДИЦИОНАЛНА ГИБАНИЦА: Са сиром - према рецепту наших бака (ВИДЕО)
ГИБАНИЦА је једно од омиљених јела у Србији, једе се и за доручак и вечеру...још је боља ако је спремите традиционално
ГИБАНИЦА СА СИРОМ - потребно је:
3 јаја
200 мл јогурта
1/2 прашка за пециво
1/2 кг танких кора
уље
ГИБАНИЦА СА СИРОМ - припрема:
Умутити јаја, додати сир, јогурт, мало уља, па прашак за пециво и све изједначити. Плех величине 24 цм пречника подмазати уљем.
Половину кора слагати на дно, а друга половина виси ван ивица. Сваку кору мало покапати уљем и премазати четкицом. Тако урадити два реда. Трећи ред - згужвати две коре као хармоника, ставити у средину, па премазати надевом.
Поново згужвати, додати само уље, па опет у средину ставити коре, па надев и тако редом док се не потроши све. Остататак надева истрести на средину, и на врх још мало намрвити сира. Ивице савити ка средини, али не покривати већ их мало савити, тако да се средина са надевом види.
Остатак надева премазати коре које су ишле преко ивице. Посути сусамом светлим около, а црним средину. Још мало поуљити, и пећи на 200 степени око 50-60 мин. Сећи топло.
Сервирати уз чашу јогурта. Пријатно!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СПРЕМИТЕ РОЛОВАНЕ ПИЛЕЋЕ ШНИЦЛЕ: Корак по корак до савршеног ручка (ФОТО/ВИДЕО)
27. 03. 2023. у 09:00
НА ПРВИ ПОГЛЕД ИЗГЛЕДА КАО ПИТА: Пробајте запечену тестенину са кобасицом (ВИДЕО)
26. 03. 2023. у 21:00
БУДИТЕ МАЂИОНИЧАР У КУХИЊИ: Деликатес од шницли какав још нисте пробали (ВИДЕО)
26. 03. 2023. у 18:00
КАКО ЈЕ РУСКА РАКЕТА "ПРЕВАРИЛА" НАТО У УКРАЈИНИ? Мистериозно нестајала са радара, генерал Попов открио о чему је реч
РУСКА ракета која је мистериозно нестајала са НАТО радара током овонедељног напада на Кијев је „модернизованa ракетa Х-101“, открива за Спутњик заслужни војни пилот, генерал-мајор руске армије Владимир Попов. Према његовим речима, ракета jе преварила НАТО јер може привремено да нестане са радара.
15. 11. 2024. у 23:36
"ТО БИ ДОВЕЛО ДО ПОЧЕТКА ТРЕЋЕГ СВЕТСКОГ РАТА" Фицо дао реч: До краја ћу се борити да Украјина не буде члан НАТО-а
СЛОВАЧКИ премијер Роберт Фицо ће се до краја одупирати уласку Украјине у НАТО, рекао је у интервјуу за кинески CGTN.
15. 11. 2024. у 19:38
ЂУРЂИЦ И ЂУРЂЕВДАН: Исти светац, две иконе и два празника - у чему су сличности и разлике?
СВЕТОГ Георгија или светог Ђорђа/Ђурађа - како у народу зову овог свеца, православни Срби славе два пута у години.
16. 11. 2024. у 08:25
Коментари (0)