ТРАДИЦИОНАЛНА ГИБАНИЦА: Са сиром - према рецепту наших бака (ВИДЕО)

03. 04. 2023. у 12:00

ГИБАНИЦА је једно од омиљених јела у Србији, једе се и за доручак и вечеру...још је боља ако је спремите традиционално

ТРАДИЦИОНАЛНА ГИБАНИЦА: Са сиром - према рецепту наших бака (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб принтскрин/Jelajelena Petrovic

ГИБАНИЦА СА СИРОМ - потребно је:

3 јаја

150-200 гр сира твђег
200 мл јогурта
1/2 прашка за пециво
1/2 кг танких кора
уље

ГИБАНИЦА СА СИРОМ - припрема:

Умутити јаја, додати сир, јогурт, мало уља, па прашак за пециво и све изједначити. Плех величине 24 цм пречника подмазати уљем. 

Foto: Bakina kuhinja

 

Половину кора слагати на дно, а друга половина виси ван ивица. Сваку кору мало покапати уљем и премазати четкицом. Тако урадити два реда. Трећи ред -  згужвати две коре као хармоника, ставити у средину, па премазати надевом.

Поново згужвати, додати само уље, па опет у средину ставити коре, па надев и тако редом док се не потроши све. Остататак надева истрести на средину, и на врх још мало намрвити сира. Ивице савити ка средини, али не покривати већ их мало савити, тако да се средина са надевом види.

Foto: Bakina kuhinja

 

Остатак надева премазати коре које су ишле преко ивице. Посути сусамом светлим около, а црним средину. Још мало поуљити, и пећи на 200 степени око 50-60 мин. Сећи топло.

Сервирати уз чашу јогурта. Пријатно!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис

30. 01. 2025. у 07:58

РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком

РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком

НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.

29. 01. 2025. у 18:41

Коментари (0)

АЛТА банка: Поклони за малишане у Звечанској поводом Светог Саве, славе установе