RECEPT ZA MUSAKU SA SLANINICOM: Jelo koje ste u detinjstvu obožavali, a volite ga i danas (FOTO/VIDEO)

Novosti online

12. 04. 2023. u 18:00

EVO KAKO da prepremite odlično gurmansko jelo za celu porodicu

РЕЦЕПТ ЗА МУСАКУ СА СЛАНИНИЦОМ: Јело које сте у детињству обожавали, а волите га и данас (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Privatna arhiva

Prisetite se ukusa koji će vas vratiti u detinjstvo.

Musaka sa slaninom - sastojci:

350 gr mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
150 gr suve slaninice
3 jaja
ulje
biber
so 
crvena mlevena paprika
500 gr krompira
200 gr kisele pavlake
2 jaja
50 ml mleka
peršunov list

Musaka sa slaninom - priprema:

Na ulju propržiti deo slanine na kockice, pa kad se istopi tu ubaciti seckan luk i prodinstati. Dodati mleveno meso, pa izdinastati.

Skinuti sa vatre dodati soli, biber, papriku i 1 jaje. Umutiti posebno jaja, dodati pavlaku i mleko, pa izjednačiti. Krompir očistiti, pa iseći na tanke krugove, posoliti, pobiberti i dodati malo crvene paprike.

Foto: Privatna arhiva

 

Tepsiju 30x25 cm premazati uljem. Na dno poređati sav krompir, pa ga poravnati. Preko krompira dodati meso izravnati, a preko mesa umućena pavlaka.

Narendati malo kačkavalja, seckanog peršuna i poređati nasečenu suvu slaninu. Peći na 220 stepeni C oko 50-60 min.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

OSTVARILI SMO CILJ, POBEDILI SMO: Filip Petrušev zadovoljan posle pobede nad Dancima