SLATKO, ALI BEZ ŠEĆERA: Recept za pita poslasticu (FOTO/VIDEO)

27. 03. 2023. u 18:00

IDEJA za danas je ukusna pita bez šećera

СЛАТКО, АЛИ БЕЗ ШЕЋЕРА: Рецепт за пита посластицу (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic

Isprobajte zanimljiv recept koji će obradovati sve ukućane.

Pita bez šećera - sastojci:

2 velike jabuke
1/2 kr tankih kora
cimeta
100 gr suvog grožđa
2 jaja
1 kašika griza
200 ml. jogurta
50 ml.ulje
1/2 praška za pecivo

Pita bez šećera - priprema:

Očistiti i izrendati jabuke. Dodati cimet i suvo grožđe i izjednačiti. U činiju sipati  jogurt, dodati jaja, pa malo izmutiti žicom. Ubaciti kašiku griza, prašak za pecivo, malo ulja i sve izjednačiti. 

Raširiti koru, pa je premazati uljem. Staviti drugu koru preko nje i nju pouljiti. Na dno staviti 3 pune kašike jabuka, rasporediti, saviti ivice i čvrsto uviti u rolnicu.

Foto: Privatna arhiva

 

Pleh dobro podmazati, pa poređati rolnice. Seći makazama na željene dužine, pa je preliti pripremljenim prelivom. Peći na 200 stepeni C oko 50 min.

Po želji zasladiti ... Spolja hrskava unutra tako sočna. Prijatno!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

USKORO PADA KLJUČNI GRAD, RUSI NADIRU SA SEVERA, ISTOKA I JUGA: Detaljna analiza ukrajinskih stručnjaka o stanju na frontu