UVEK ĆETE IM SE VRAĆATI: Omiljene čokoladane kocke svih domaćica (FOTO/VIDEO)
FANTASTIČNA poslastica idealna za uživanje
Čokoladne kocke se pripremaju brzo i jednostavno i zbog toga su idealno rešenje ukoliko vam dolaze gosti.
Čokoladne kocke - sastojci:
Za svetli deo:
2 jaja
100 gr brašna
50 gr šećera
50 ml ulja
50 ml mleka
1/2 praška za pecivo
Za čokoladni deo:
2 jaja
50 gr šećera
100 gr brašna
1/2 praška za pecivo
50 ml ulja
50 ml mleka
1 puna kašika kakaa
50 gr suvog grožđa (potopljeno u rumu)
Za preliv:
sok od 3 narandže
100 gr čokolade
300 gr džema od kajsija ili po želji
Čokoladne kocke - priprema:
Prva kora
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo, ulje, mleko i sve dobro izjednačiti. Razliti u podmazan pleh 35x25 cm. Peći na 200 stepeni C oko 20-25 min.
Druga kora
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo i kakaom prosejano. Dodati ulje, mleko, suvo grožđe i sve izjednačiti. Peći i ovaj biskvit isto kao prvi.
Prvi svetli biskvit prohlađen preseći na pola. Staviti jednu polovinu u poslužavnik, preliti sokom, pa premazati džemom.
Na njega dodati tamni deo (njega ne seći) ,preliti sokom i premazati džemom i staviti drugi svetli deo. Dobro pritisnuti rukama. Preliti čokoladom i ostaviti u frižider par sati.
Uživajte u vrhunskom ukusu!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PIKANTAN KAO KOH: Najsočniji kolač sa jabukama, čokoladom i suvim grožđem (VIDEO)
08. 03. 2023. u 17:30
GODINAMA ISPROBAN I PROVEREN RECEPT: Danas pravimo čajne keksiće sa medom (VIDEO)
06. 03. 2023. u 21:00
TRAMP ZAPALIO SVET IZJAVOM: Ne mogu da isključim mogućnost upotrebe vojne sile!
NOVOIZABRANI predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da ne može da isključi mogućnost upotrebe vojne sile ili ekonomske prinude, uključujući povećanje carina, kada je u pitanju preuzimanje kontrole nad Grenlandom i Panamskim kanalom.
07. 01. 2025. u 18:50
"OSVETA MAĐARSKOJ ZBOG PODRŠKE DONALDU TRAMPU" Sijarto oštro o sankcijama SAD-a Orbanovom šefu kabineta
MINISTAR spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto danas je kritikovao odluku Vašingtona da uvede sankcije šefu kabineta mađarskog premijera Viktora Orbana, Antalu Roganu, zbog sumnje da je umešan u korupciju u Mađarskoj.
07. 01. 2025. u 18:12
NIJE NI SLUTIO TRAGIČNU VEST: Memedović podelio sliku sa Miloradom dan pre njegove smrti (FOTO)
MILINKOVIĆ je otišao u crkvu na liturgiju gde mu je iznenada pozlilo.
07. 01. 2025. u 13:21
Komentari (0)