UVEK ĆETE IM SE VRAĆATI: Omiljene čokoladane kocke svih domaćica (FOTO/VIDEO)
FANTASTIČNA poslastica idealna za uživanje
Čokoladne kocke se pripremaju brzo i jednostavno i zbog toga su idealno rešenje ukoliko vam dolaze gosti.
Čokoladne kocke - sastojci:
Za svetli deo:
2 jaja
100 gr brašna
50 gr šećera
50 ml ulja
50 ml mleka
1/2 praška za pecivo
Za čokoladni deo:
2 jaja
50 gr šećera
100 gr brašna
1/2 praška za pecivo
50 ml ulja
50 ml mleka
1 puna kašika kakaa
50 gr suvog grožđa (potopljeno u rumu)
Za preliv:
sok od 3 narandže
100 gr čokolade
300 gr džema od kajsija ili po želji
Čokoladne kocke - priprema:
Prva kora
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo, ulje, mleko i sve dobro izjednačiti. Razliti u podmazan pleh 35x25 cm. Peći na 200 stepeni C oko 20-25 min.
Druga kora
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo i kakaom prosejano. Dodati ulje, mleko, suvo grožđe i sve izjednačiti. Peći i ovaj biskvit isto kao prvi.
Prvi svetli biskvit prohlađen preseći na pola. Staviti jednu polovinu u poslužavnik, preliti sokom, pa premazati džemom.
Na njega dodati tamni deo (njega ne seći) ,preliti sokom i premazati džemom i staviti drugi svetli deo. Dobro pritisnuti rukama. Preliti čokoladom i ostaviti u frižider par sati.
Uživajte u vrhunskom ukusu!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PIKANTAN KAO KOH: Najsočniji kolač sa jabukama, čokoladom i suvim grožđem (VIDEO)
08. 03. 2023. u 17:30
GODINAMA ISPROBAN I PROVEREN RECEPT: Danas pravimo čajne keksiće sa medom (VIDEO)
06. 03. 2023. u 21:00
(MAPA) RUSI SILOVITO NADIRU: Nisu ovoliko napredovali od prvih dana rata - zauzeli teritoriju veličine Singapura
RUSKA vojska je u novembru ostvarila napredak od 725 kvadratnih kilometara, što je najveći napredak u jednom mesecu još od marta 2022. i prvih nedelja rata, prema analizi agencije AFP zasnovanoj na podacima američkog Instituta za proučavanje rata (ISW).
02. 12. 2024. u 16:10
ŠOLC SAM VUKAO TAJANSTVENI PRTLjAG: Više od dolaska u Kijev javnost zanima - Šta to ima u koferu? (FOTO/VIDEO)
OD SAMOG dolaska Olafa Šolca u Kijev, javnost je više zaintrigiralo to što je nemački kancelar iz voza u glavnom gradu Ukrajine izašao tako što je sam "vukljao" lični prtljag.
02. 12. 2024. u 15:51
KRAJ KARIJERE JELENE KARLEUŠE: Prelazak u politiku i visoka funkcija
JELENA Karleuša se poslednjih nekoliko godina veoma aktivirala politički, a iako zvanično nije član nijedne stranke, ona se trudi da iskaže svoje mišljenje i stav kad god je to potrebno.
02. 12. 2024. u 13:23
Komentari (0)