NIKADA NISTE STAVILI AJVAR U PASULJ? Morate da probate - evo u čemu je caka (POSNI RECEPT)

Novosti online

02. 03. 2023. u 14:30

LEPO i ukusno

НИКАДА НИСТЕ СТАВИЛИ АЈВАР У ПАСУЉ? Морате да пробате - ево у чему је цака (ПОСНИ РЕЦЕПТ)

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic

POSNI PASULj SA PINĐUROM (ILI AJVAROM) - potrebno je:

500 gr krupnog pasulja

2 glavice luka
lovorov list
zrno bibera, malo
3 čena belog luka
1 kašika pinđura ili ajvara
ulje
so, biber
peršunov list

Foto: Bakina kuhinja

 

POSNI PASULj SA PINĐUROM - kako se pravi:

Pasulj dobro oprati, pa prokuvati u malo vode. Baciti prvu vodu, pa opet malo oprati u hladnoj vodi i naliti vodu. Dodati lovorov list, zrno bibera  i jednu glavicu sitno seckanog luka.

Pokriti i kuvati na laganoj vatri da se pasulj skuva, a da se ne raspadne. Blago varjačom promešati. U tiganj uliti ulja i naseckan crni luk, pa ga propržiti.

Dodati brašno i seckan beli luk i pržiti da zarumeni. Dodati mlevenu crvenu i tucanu papriku kao i mlevenog bibera. Na kraju ubaciti kašiku pinđura ili ajvara. Probati pa na kraju posoliti.

Pustiti par minuta da vri pa staviti seckan peršunov list. Naš pasulj je gotov. Fantastičnog ukusa. Prijatno.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TURNEJA JK U MINUSU Nema ništa od zarade: Uložila sam sve što sam stekla za 30 godina, zato sam sa fanovima u plusu