PIKANTNA SALATA OD PEČENOG KUKURUZA: Tako jednostavna, a neodoljivo ukusna

Jovana Vasić

13. 01. 2025. u 11:00

Ova salata se veoma lako priprema, što čini još veće zadovoljstvo u njenom užitku.

ПИКАНТНА САЛАТА ОД ПЕЧЕНОГ КУКУРУЗА: Тако једноставна, а неодољиво укусна

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • Kukuruz šećerac 1 kesa
  • Kačkavalj 100 g
  • Ljuta začinska paprika po ukusu
  • So po ukusu
  • Ulje po potrebi
  • Sok od limuna 1
  • Gusti jogurt po potrebi

Priprema:

Otopljeni kukuruz raširite na čistoj krpi da se osuši, pa ga stavite na pek papir kojim ste obložili pleh od rerne i pecite 20 minuta na 180 stepeni. Vruć pečeni kukuruz uz pomoć papira preručite u činiju, prelijte uljem, pa začinite solju i ljutom začinskom paprikom. Kada se kukuruz prohladi pospite sokom od limuna, dodajte rendani kačkavalj i još jednom dobro promešajte. Servirajte preliveno gustim jogurtom.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA GLEDA I NE VERUJE: Milioni, avioni! Dejan Stanković sprema transfer bombu!