PREDLOG ZA SAVRŠEN DORUČAK: Slani punjeni cvetići posuti semenkama (VIDEO)
UKUSNI i jednostavno - obožavaćete ove ukusne cvetiće
Slani punjeni cvetići - Sastojci:
200 ml kiselog mleka
15 gr kvasca
1 kašičica šećera
500-550 gr brašna
malo ulja
200 gr sira
2 jaja
Slani punjeni cvetići - Priprema:
U mleko rastopiti kvasac, dodati šećer, malo ulja (2 -3 kašike), kiselo mleko, brašno i jedno jaje. Umesiti glatko, mekše testo i ostaviti da naraste.
Razviti oklagijom testo, seći jednake pravougaonike ili odvojiti loptice iste težine i razviti. Viljuškom u dnu obeležit 5 otisaka viljuške, a između svakog otiska iseći koliki je otisak prema gore. Okrenuti testo premazati uljem ubaciti malo sira uviti od čistog dela ka isečenom i saviti u krug.
Dobro spojiti krug i ređati u obložen pleh pek papirom. Ostaviti da poraste, a renu uključiti na 200 stepeni C pa smanjiti na 180 stepeni C.
Cvetiće premazati žumancetom i posuti semenkama. Peći oko 40 min. Pokriti krpom da malo odmore. Fini penasti odličnii za užinu večeru.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RECEPT ZA RUČAK BEZ MESA: Ovo povrće uz bešamel sos dobija odličan ukus (VIDEO)
23. 02. 2023. u 19:45
LEPO I UKUSNO: Kako najjednostavnije da spremite batat (VIDEO)
22. 02. 2023. u 21:00
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)