OVAKO GA SIGURNO NISTE SPREMALI: Fino, mekano pecivo sa viršlama i puterom (VIDEO)
UKUSNA večera koja se jednostavno priprema
Isprobajte recept sa preukusno pecivo koje će obradovati celu poroicu.
Pecivo sa viršlama i puterom - sastojci:
100 ml vode
20 gr kvasca
200 ml mleka
1 jaje i 1 žumance
kocka maslaca
1 kašičica šećera
malo soli
200 gr viršli
500 gr brašna
Pecivo sa viršlama i puterom - priprema:
U vodi mlakoj rastvoriti kvasac dodati šećer, pa kad nadođe sipati ga u vanglicu dodati jaje i mlako mleko.
Ubaciti brašno i so i zamesiti glatko testo. Ostaviti da naraste, pa ga razvući na sto u obliku pravougaonika, preseći na pola po dužini, pa na 2 dela i tako dobijemo 6 parčića. Svaki deo premazati maslacom.
U svaki deo uviti po jednu viršlu, a zatim oštrim makazama odozgo zaseći nakoso testo i viršlu tako da se preseku viršle. Prvi isečeni deo staviti pravo, sledeći desno, pa naredni levo, pa desno, pa levo... i tako redom. Prekriti da odmore, a za to vreme uključiti rernu na 200 stepeni C.
Nadošlo pecivo premazati razmućenim žumancetom, posuti semenkama i krupnom solju.
Peći na 190 stepeni C oko 30 min da lepo porumeni. Pokriti krpom, malo da odmori. Mekano kao duša savršenog ukusa.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
POTPREDSEDNIK SAD UMRO TOKOM ODNOSA: Bio sa 50 godina mlađom ljubavnicom, Bela kuća nije znala kako da saopšti vest o smrti
BIO JE to 27. januar 1979. godine. U 1 ujutro, portparol porodice Nelsona Rokfelera objavio je zvaničnu izjavu za štampu. Bivši potpredsednik preminuo je U 71 godini života ranije te večeri.
22. 11. 2024. u 18:36
Komentari (0)