uživoRAT U IZRAELU: Iran upozorava SAD da ne intervenišu, sve oči uprte u Izrael, danas hitna sednica SB UN

Novosti online

02. 10. 2024. u 08:21 >> 11:43

IRAN je jutros saopštio da je završen njegov raketni napad na Izrael - njegov najveći vojni napad na jevrejsku državu - ako ne bude daljih provokacija.

РАТ У ИЗРАЕЛУ: Иран упозорава САД  да не интервенишу, све очи упрте у Израел, данас хитна седница СБ УН

Foto: Printskrin

Nakon napada Irana, sve oči uprte u Izrael

Iran je sinoć lansirao na stotine projektila prema Izraelu, od kojih su neki završili na suparničkoj teritoriji. Nakon ovog napada svi su se zapitali kakav bi mogao da bude odgovor Izraela?

Pre jučerašnjeg napada na Izrael, drugog u njegovoj istoriji, SAD su najoštrije upozoravale Iran da to ne čine.

Ako to učinite, rečeno je Teheranu, suočićete se sa teškim posledicama.

Izraelske poruke su navodno išle još dalje i uključivale su iranski nuklearni program.

Izrael izdao novu naredbu za evakuaciju južnog Libana

Izraelska vojska upozorava ljude da evakuišu još 24 sela u južnom Libanu.

To dolazi nakon što su izraelski zvaničnici juče pozvali stanovnike oko 30 sela u toj oblasti da se evakuišu, nakon što su pokrenuli kopneni upad.

Ministar spoljnih poslova Irana: Upozoravamo SAD da ne intervenišu

Iranski ministar spoljnih poslova Abas Aragči izjavio je da Teheran nije komunicirao sa Sjedinjenim Državama pre sinoćnog raketnog napada na Izrael, ali da sada upozorava SAD da ne intervenišu u znak podrške svom savezniku Izraelu.

Pre napada iranskih snaga nije bio razmena poruka, rekao je Aragči na državnoj televiziji, dodavši da je Iran komunicirao sa SAD posle napada.

- Upozorili smo američke snage da se povuku iz ove situacije i da ne intervenišu, inače će se suočiti sa ozbiljnim odgovorom sa naše strane - rekao je Aragči, dodavši da je ta poruka preneta preko švajcarske ambasade u Teheranu.

IDF: Raspoređujemo još jednu diviziju u južnom Libanu, 50 raketa ispaljeno na Izrael

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su danas da raspoređuju još jednu diviziju u južnom Libanu radi kopnenih operacija protiv Hezbolaha i da je jutros na severni Izrael iz Libana ispaljeno 50-ak raketa.

Vojska je kopnene operacije u južnom Libanu opisala kao "ograničene, lokalizovane i ciljane udare", sa ciljem uništenja infrastrukture libanske grupe Hezbolah u pograničnoj oblasti, prenosi Tajms of Izrael.

U saopštenju se navodi i da je oko 50 raketa jutros ispaljeno iz Libana na severni Izrael, zbog čega su se sirene začule u gradovima gornje i zapadne Galileje.

Za sada nema podataka o povređenima.

Huti: Gađani položaji IDF-a duboko unutar Izraela

Jemenski Huti gađali su izraelske vojne položaje duboko u Izraelu sa tri rakete "kuds 5", rekao je vojni portparol grupe Jahja Sari.

Zaharova: Uloga SAD kao mirotvorca gurnula region Bliskog istoka niz liticu

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da je uloga Sjedinjenih Američkih Država kao mirotvorca u palestinsko-izraelskom sukobu ponovo gurnula region Bliskog istoka na ivicu propasti.

- Došli su (SAD) sa ulogom mirotvorca, a ta uloga je sada ponovo gurnula ovaj region niz liticu - rekla je Zaharova za Radio Sputnjik.

Iran najavio da je njihova akcija okončana, ali da u slučaju odmazde neće gađati samo Izrael

- Naša akcija je okončana, osim ako se izraelski režim ne odluči na dalju odmazdu. U tom će scenariju naš odgovor biti jači i snažniji - rekao je iranski ministar spoljnih poslova Abas Arakči na Iksu.

U izjavi za državne medije, glavni štab iranskih oružanih snaga rekao je da bi svaki izraelski odgovor bio suočen s "velikim uništenjem" njegove infrastrukture. Takođe je rečeno da će gađati regionalne ciljeve svakog izraelskog saveznika koji se uključi.

Hezbolah najavio da je jutros izveo niz napada u kojima je pogođena izraelska kasarna

Hezbolah kaže da je jutros izveo niz napada na Izrael, uključujući raketni napad na izraelsku kasarnu.

U tri napada koja su se dogodila između 7.15 i 7.20 po lokalnom vremenu, projektili su pogodili izraelske snage okupljene u naseljima Shtula i Maskaf Am i "grupaciju izraelskih neprijateljskih snaga u kasarni Shomera", navodi se u saopštenjima Hezbolaha.

Grupa kaže da su postigli nekoliko "direktnih" i "tačnih" pogodaka. To je objavljeno nakon što je Hezbolah rekao da je odbio snage u libanskom gradu Adaisehu. Izrael još nije komentarisao tvrdnje Hezbolaha.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

NIJE PROBLEM KAD MLADI IGRAČI POGREŠE, PROBLEM JE KAD TO URADE ISKUSNI! Vladan Milojević nakon poraza Zvezde od Intera u Ligi šampiona